Mbappe nyitva akarja hagyni a bejáratot Madridba

A francia főváros kirakatában díszelgő támadó a The New York Times-nak adott interjújában beszélt arról, hogy továbbra is a Real Madridban látja magát a jövőben.

Soha nem tudhatod, mi fog történni. Soha nem jártam ott, de úgy tűnik, hogy ez az én házam vagy ilyesmi. .” – mondta, amikor a Real Madriddal kapcsolatban kérdezték.

Azt, hogy egy hajtűkanyarral megfordulva mégis Párizsban maradt, most azzal indokolta, hogy erre Emánuel Macron köztársasági elnök beszélte rá:

Soha nem gondoltam volna, hogy a jövőmről, az én jövőmről fogok beszélni az elnökkel. A karrierem, szóval ez valami őrültség, tényleg valami őrület. Azt mondta nekem: „Azt akarom, hogy maradj, nem akarom, hogy most elmenj, mivel olyan fontos vagy az ország számára”. Azt mondta: „Van időd elmenni, maradhatsz még egy kicsit”. Természetesen, ha az elnök ezt mondja neked, az számít.

Miközben a jelenlegi klubjánál a sajtó arról számol be folyamatosan, hogy az öltözőben nem a legnagyobb béke uralkodik, és ennek egyik oka éppen a kis kedvence a klubelnöknek. El-Khelaifi ugyanis rengeteg pénzzel, kedvezménnyel, külön kiváltságokkal és teljes beleszólási joggal a csapat igazolásaiba és az edző személyébe, tudta maradásra bírni, most ezt ő a köztársasági elnökre hárítja. De éppen ezen kiváltságok miatt fordult először ellene a játékosok szimpátiája, majd mostanra két részre szakadt az öltöző.

Az egyik oldalon a latin amerikai játékosok Messivel és Neymarral, teljesen ellene fordultak, olyannyira, hogy volt ominózus eset, amikor a passzokkal is elkerülték a mérkőzésen. Erre Kylian vállal meglökte Messit, ami természetesen a legenda rajongói ellenszenvét váltotta ki.

Maga Neymar szédületes iramban kezdte a szezont (6 meccsen 7 gól), Mbappe ugyanezt 5 meccsen érte el, és a tegnapi BL mérkőzésen is duplázott. A házi gólkirályi címért éles verseny ígérkezik, hacsak nem sérül le valamelyikük.

Maga Messi nem nyilatkozik semmit, intelligenciája ezen felülemeli. A csapat edzője, Cristophe Gaultier pedig vagy nem akar, vagy nem tud közbeavatkozni, igazából szava nem lehet el-Khelaifi kedvence ellen.

Mbappe párválasztása is megossza a közvéleményt. A közelmúltban került a nyilvánosság elé az, hogy a csatár egy transznemű modellel ápol intim kapcsolatot, ami az alapvetően konzervatív – keresztény elvű és gondolkodású többség számára túlmegy a tűréshatáron. Ami Amerikában teljesen normális és elfogadott, arra Európa még nem mindig áll készen.

A tegnapi BL mérkőzés alatt Mbappe 0 passzt adott, amivel még a csapat oly kevés drukkerét is kezdi maga ellen hangolni. Hogy ez a hangulat mennyire nyomja majd a bélyegét a szezonbéli eredményekre, kiderül.

De mi vizsgáljuk meg azt, amivel a cikk kezdődik.

Kell ez nekünk?

Spanyolországban még erősebb a konzervatívizmus. Katolikus ország, ne feledjük el, az inkvizíció melegágya volt anno. Minden bizonnyal komoly támadások érnék a párt az országban.

A Real Madrid öltözőjében legendás az összetartás, szinte családias. Nincs szükség olyanra, aki ezt bomlassza.

A legfontosabb pedig természetesen a játék. A Real Madrid jelenlegi taktikája abszolút a csapatjátékra épül. Mindenki támad, mindenki védekezik, mindenki passzol mindenkinek. Ebbe a rendszerbe nem látom a helyét. Nincs.

Tovább megyek. A Real Madrid csapata egy egység, amiben nincs szignifikáns különbség a játékosok között. Van, akinek magasabb a fizetése, de nem kiugróan magas. De senkinek nincsenek extra kiváltságai,és ezt Florentino Pérez nem is adja meg senkinek. Ha Cristiano Ronaldo nem kapta meg, Mbappe pláne nem fogja!

Összegezve, ha a végső következtetéseket le szeretnénk vonni : A Real Madrid nagyon szerette volna a soraiban látni Mbappet. Még azután, hogy az oltárnál hagyta faképnél a vőlegényt, Pérez nem zárta ki a lehetőségét, hogy a későbbiekben érkezzen.De az elmúlt hetekben nyilatkozta az elnök, hogy ez a Mbappe már nem az a Mbappe, akit szeretett volna.

Fordult a kocka, hiába is akarja az ajtón betenni a lábát, ahhoz, hogy jöhessen, teljesen meg kellene változnia. Mind emberileg, mind az anyagi igényei terén, de pláne a pályán.

Pá-pá, Mbappe! Forrás Goal, kiemelt kép: newsfounded.com

Talán ezek is érdekelhetnek:

BAJNOKOK LIGÁJAÖSSZEFOGLALÓK
ÁTIGAZOLÁSOKBAJNOKSÁGSÉRÜLÉSEKSzerződések

Leave a Reply