Iker Bravo, a megfelelő pillanatban

A Real Madrid vezetése hisz abban, hogy Iker Bravo a Castillaban olyan szinten fejlődik majd, hogy a nagycsapatban is megállja a helyét.

Karim Benzema sérülése ismét felerősítette azon drukkerek hangját, akik kevésbé figyelik, ismerik a klub nyári transzfereit, illetve minden esetben rövidtávú megoldásokat keresnének. A Real Madrid vezetői azonban egyetlen alkalommal sem fektetnek be olyan játékosba, aki csupán 1-2 szezonra oldaná meg a problémát. Ezért is tettek meg mindent azért, hogy vásárlási opcióval tudják Iker Bravo kölcsön szerződését nyélbe ütni.

Carlo Ancelotti amennyiben cserejátékos után kell nézzen, elsősorban a nagycsapat játékosai közül választ. Ezért kapott az ígéretéhez híven azonnal lehetőséget Eden Hazard, amint kilencesünket le kellett cserélni a Celtic elleni meccsen. De Ancelotti elmondta, hogy ott van Asensio és Rodrygo, no meg az egyetlen cserekilences, Mariano is a padon, azaz van Benzemának cseréje.

Eden Hazard pályára küldése pedig különösen jól sikerült, hiszen a belga egy gólt szerzett, de a másik kettőben is szerepe volt (gólpassz, kulcspassz).

De tisztában vagyok vele, hogy továbbra is lesznek olyanok, akiknek ez nem elég. Mindenáron vagy Ronaldot, vagy más, befutott sztárjátékost akarna a keretbe, szerencsére nem ezek a drukkerek döntik ezt el.

Iker Bravo 2021-ben szerződött a Barcelonából a Bayern Leverkursenhez. Az előző szezonban debütált a Bundesligában, egyre több rutint szerezve. A Real Madrid tavasz óta, hónapokon át tárgyalt a Leverkursennel, hogy a kölcsönszerződésben a vételi opció is benne legyen.

Miután Valdebebasba érkezett, és elkezdte a munkát Raúl-al, a klub figyelemmel kíséri a fejlődését, és meg szeretné venni a támadót. Iker Bravo előtt tehát a nagycsapat kapui nyitva állnak.

Miközben Carlo Ancelotti elsősorban a saját keretéből válogat, arra bizton lehet számítani, hogy Bravo a nagycsapat edzésein gyakran feltűnik majd. De semmit nem kapkodnak el, a biztos, folyamatos fejlődést tartják a helyes útnak.

Jelenleg a legnagyobb spanyol tehetségnek tartják Bravot, akinek egyáltalán nem azt a szerepet szánta a klub szakmai stábja, hogy azonnal Vinicius oldalán bizonyítson. De nincs kapkodás, nincs rohanás. Iker Bravo mindössze 17 éves.

Forrás és kép Marca.

Talán ezek is érdekelhetnek:

ÁTIGAZOLÁSOKBAJNOKOK LIGÁJAÉrdekességekNYILATKOZATOKSÉRÜLÉSEK
BAJNOKSÁGÖSSZEFOGLALÓK

Leave a Reply