Játék nélkül nehéz nyerni: PSG – Real Madrid 3-0

A Real Madrid borzalmas teljesítményt nyújtva maradt alul a remekelő PSG-vel szemben, vagy nevezhetnénk őket a „B” csapatnak is, hiszen kulcsfontosságú játékosok hiányoztak. A győzelem így is a párizsiak zsebében.


Először is: nagyon furcsa Keylort PSG-mezben látni. Ami a Real Madrid első félidei játékát illeti, könnyű írásba foglalni: gyenge, borzalmas, teljesen veszélytelen a párizsiakkal szemben. Már a mérkőzés elején nem volt túl biztató az, hogy folyamatosan ezt a „hátul passzolgatást” erőltetik a srácok, majdnem gólt is kaptunk belőle – mi meglepő módon. A felesleges ívelgetések, rossz passzok és ötlettelen játék mellett azért voltak pozitívumok is, mint például James Rodríguez támadó és védekezőjátéka egyaránt, nem kérdés, hogy végig dolgozta az első 45 percet. Emellett a 8. percben remekül ugratta ki Bale-t a szélen, a walesi be is adta azt de Navas jól mozdult ki a kapujából.

A 14. percben egy szép, hirtelen támadás következtében Di María talál be Courtois kapujába, egyenesen a rövidbe a belga fal kezei mellett. Érdekes, és szomorú hiba. 1-0.

Hazard ugyan hamar válaszolt volna, de lövése csak a kapu mellé ment. Ugyanezt próbálta James egy remek összjátékot követően, de a labda magasan a kapu fölé repül. Ígéretes helyzetből, 23 méterről kap szabadrúgást a Real Madrid amit Gareth Bale végzett el, forró volt – de ez is csak kicsit ment fölé. A következő Di María találatra nem kellett sokat várni, a korábbi Real Madrid-játékos újra betalál a bal alsóba. 33. perc, 2-0.

A 35. percben Bale fejezi be szépen az akciót, gól is lett – de előtte kézzel ért a labdához, amit a játékvezető visszanézett a VAR-on és érvénytelenítette a walesi találatát. A ráadásban ismét Gareth Bale került nagy helyzetbe, de újra a kapu mellé talált.


A második félidő semmi változást nem hozott, mindkét csapat ott folytatta ahol abbahagyta. A Real Madrid továbbra is az ötlettelen, erőltetett, laza, semmitmondó, katasztrofális „játékát” folytatta. Di María újra gólhelyzetben, csak a szerencsének köszönhetjük, hogy sem ő, sem pedig az egy perccel később akcióba kerülő Pablo Sarabia nem talált Courtois kapujába.

A 70. percben Zidane változtat, méghozzá Hazard helyett Lucas, Jamest (?!) pedig Jovic váltja. Mondanunk sem kell, hogy a cserék sem hoztak változást. Vinícis pár perccel később Bale-t cserélte, de ő is csak egy sárga lapig jutott. Benzema ugyan gólt szerzett, de a játékvezető érvénytelennek titulálta Lucas Vázquez „védői hátráltatása” miatt.

És ha még nem lenne elég… A hajrában szépen indult meg (továbbra is) párizsi-alakulat, Bernat passzát követően Meunier vetette be a Real Madrid-kapuját. Az állás 3-0, a mérkőzésnek pedig vége.

Nyolc kapura lövés, nulla (NULLA!) kaput eltaláló lövés…

Összefoglalva: A Real Madrid szörnyű teljesítménnyel lépett pályára, teljesen kedvtelen játékkal – ha még a fenti jelzőket lehetne fokozni. A védekezés teljes katasztrófa továbbra is, a középpályáról nem beszélve (kiemelkedő volt James), a támadószekcióban helyet foglaló Karim Benzema nevét pedig körülbelül ötször lehetett hallani az egész találkozó alatt (ide sorolhatjuk még Hazardot, Jovicsot és talán az egész csapatot, James kivételével – már ami az ő első félidejét illeti). A „PSG B” topfutballal mosta le a királyi gárdát a pályáról. Bele sem merünk gondolni mi lett volna ha Neymar, Cavani és Mbappé is pályán van.. De elmúlt, és rendkívül szomorú. A Real Madridnak sürgősen ki kell találnia valamit, mert amit jelenleg képvisel: az nem nevezhető topfutball kategóriába. Hihetetlen, tényleg nagyon szomorú.

¡Hala Madrid Y Nada Más!


JEGYZŐKÖNYV:

  • MÉRKŐZÉS: Paris Saint-Germain – Real Madrid 3-0
  • HELYSZÍN: Parc des Princes (Párizs)
  • NÉZŐSZÁM: –
  • JÁTÉKVEZETŐ: Taylor A.
  • GÓLSZERZŐK: Di María (14′, 33′) és Meunier (90+1′).
  • SÁRGA LAP: Carvajal (32′), Vinícius (82′), Di María (82′), Varane (89′) és Bernat (90+3′)
  • PIROS LAP: –

KEZDŐCSAPATOK:

  • Real Madrid: Courtois; Carvajal, Militao, Varane, Mendy; Kroos, Casemiro, James (Jovic, 70′); Hazard (Lucas, 70′), Benzema, Bale (79′)
  • PSG: Navas; Bernat, Kimpembe, T. Silva, Meunier, Veratti, Gueye, Marquinhos (Herrera, 70′); Di María, Icardi (Choupo-Moting, 60′), Sarabia (Diallo, 89′)

Talán ezek is érdekelhetnek:

ÁLTALÁNOS
psg-vs-real-madrid
BAJNOKOK LIGÁJANYILATKOZATOK

Leave a Reply