Benzema-Hazard-Asensio: Zidane reménységei

Már csak 3 nap, és Zidane csapatának szembe kell néznie Pep Guardiola tizenegyével. Miután februárban a Bernabeuban elvesztették az első mérkőzést 1-2-re, Londonban 2 gól kell alapból a továbbjutást elérni, és még…

És még Courtois-nak is meg kell változtatnia eddigi mérlegét, vagyis zárva tartani a kaput a Manchester City ellen, ami eddig még nem sikerült neki.

És Ramos nélkül kell a csapatnak a fűre lépni, ami sose jó ómen a madridiaknak. Most kell megmutatniuk, mennyire képesek csapatként működni, a kapitány nélkül is helytállni és legyőzni saját magukat.

És Zidane reménye most a három csatárában van. Abban a háromban, akikből kettőre ebben a szezonban nem igazán tudott számítani.

Karim Benzema az még mindig Karim Benzema. Sokan még mindig, ez után a szezonja után is kételkednek benne és megosztó a személye még mindig. A rajongói azonban nem értik, mit kellene még tegyen, hogy végre elhallgassanak a kételkedő hangok.

(Csak egyetlen gondolatmenet: Amennyiben a Real Madridnál a büntetőket nem Ramos rúgja, hanem Benzema, akkor idén simán gólkirály, magasan verve Messit. Akció gólok terén győzött.)

Marco Asensio: a nagy vissztérő. Igen, kétségtelenül eloszlatta mindenki félemét a sérüléséből felépülve. Az a térdszalag csak ki lett cserélve, na. De a mi Marconk nem hagyta magát holmi szalagcsere ürügyén, hogy véget vessen a karrierjének. Hihetetlen kitartással, erővel és szorgalommal edzett és olyan parádés visszatérést produkált, hogy olyat nem sokat látott még a focin évtizedek óta edzett szem se. Minden bizonnyal fontos embere lesz a mesternek Angliában, hiszen BL tapasztalata is van már bőven.

Eden Hazard: Ő meg a visszatérő, az oda-vissza térő. Játékból betegszobába, vissza edzésbe, megint betegszoba és megint vissza a pályára. Számára a vírus miatti leállás elhozta a legjobbat: rendesen helyre hozni azt a sérült bokát.

Mindazok ellenére, hogy Hazard életének a legrosszab szezonján van túl, most ismét -mondják akik tudják- végre éppen és jó formában léphet a pályára. De mindazok ellenére, hogy Eden végre egészséges, a tény az tény: átlag 23 percenként rúgják fel. AZT a bokát sem kímélve, bizonyhogynem. Ebből aztán mentálisan Eden mennyire tud felülkerekedni és nem félni, nem félteni magát, ezt majd ezután látjuk meg.

Mindazok ellenére, hogy Eden Hazard minden erejével azon lesz, hogy megmutassa végre miért lett Madridba hozva, és mennyire zseniális labdarúgó. Mert az. Tudjuk, láttuk őt. Ismerjük és minden madridista álma látni végre tőle az igazi tudását habfehérben is. Tiszta szívből drukkolunk neki.

És mindazok ellenére van még egy tény:

Gareth Bale már nem opció Zidane számára. Az oly sok rutinnal rendelkező, és olyan mély emlékeket bennünk hagyó Bale mára vicc, gúny tárgya, a klub kerékkötője és olyannyira mellőzött. Fájdalmas leírni, hogy bizony minden szem látja, Bale motiválatlan, Zidane elfordult tőle, a rajongók meg megosztottak. Ott valami elromlott de nagyon.

Hiszen emlékszünk arra, amikor a Liverpool ellen Bale-döntőt játszottunk és elhoztuk a 13-ik BL serleget. Perez a fizetését, a szurkolók a személyét emelték a csillagokig. (Karius meg látta a csillagokat állítólag mert agyrázkódása volt…)

Itt vagyunk 3 nappal a mérkőzés előtt.

Itt van egy kapus, három csatár, egy edző.

Itt vannak a többiek. Kétség kívül motiváltak, kipihentek és edzenek, és ez egy mentálisan is jó formában lévő keret. Hogy közülük Zidane hogyan választ keretet, kezdőt, kit hagy ki és kinek szavaz bizalmat, nemsokára kiderül.

Ramos nélkül nehéz lesz, de a régi Bale nélkül is. Csoda kellene, hogy a walesi a régi formájában a pályára lépjen és még egy oldalt írjon a Real Madrid történelemkönyvébe. Maradnak Benzema, Hazard, Asensio és a többiek.

Bármi lesz és bárhogy is lesz, biztosak lehetünk abban, hogy ez a keret és ez a csapat mindent meg fog tenni a bravúr érdekében. Csatárok és kapusok, edzők fognak majd olyan elszántsággal a pályára lépni, amilyet rég láttunk. Mert azt ne higgye senki, hogy a City játékosainak nem éppen olyan fontos és nem éppen akkora elszántsággal fognak majd küzdeni!

Most bizony az kell, ami Liszabonban történt. Csak nem lesz Ramos…

(Mérkőzés, 2020 augusztus 7. este 21 óra. Közvetíti az M4 sport. )

Talán ezek is érdekelhetnek:

Általános
Benzema válaszol
ÁTIGAZOLÁSOK

Leave a Reply