VÉLEMÉNY: Hová tűnt a Real Madrid?

A meccs előtt tervezgettem, milyen címet adjak majd ennek a cikknek. Az eredeti tervem az volt, hogy az „Elég ez nekünk?” lesz, de mostanra már biztosan tudom, hogy NEM.


Szeretném egyből az elején kihangsúlyozni, hogy ezen cikk a szerző saját véleményét tükrözi!

Ma délután hét órakor örömmel ültem le a televízió elé, hogy megnézzem, ahogy a kedvenc csapatom legyőzi a Donyecket. A meccs első tíz percében biztos voltam a kötelező három pontban, főleg a negyedik percben lőtt Assensio kapufa után.

A tizenötödik percig szinte folyamatosan nálunk volt a labda, a Spíler kommentátora is megjegyezte, hogy ha ez így folytatódik, nem lesz jó napja az ellenfélnek. Pár másodperccel később Junior Moraes gyönyörű indítást kapott Nachotól. Varane csak testtel tudta megállítani a támadást, csodával határos módon megúszta egy sárga lappal. Moraes  sajnálatos módon megsérült,tíz perccel később le is kellett cerélni. Itt szeretném megjegyezni, hogy a román játékvezető sem volt a helyzet magaslatán a mérkőzés alatt.

A madridiak az első félidőben öt kapura tartó lövést vitt véghez, míg az ellenfél egyet sem. Ezen kívül lehetőséget kaptunk hét szögletet és öt pontrúgást is elvégezni.

Mindkét csapat pozitívan lépett pályára a második félidő elején. A  Real folytatta a kihagyott helyzetek sorozatát. Az ötvenhetedik percben jött az első gól. Mendy rossz passza Varane mellett elszállva a csereként belépett Dentinho lábára paattant. A brazil támadó nem szalasztotta el a lehetőséget, Courtois lába mellett a fehérek hálójába lőtte a labdát. 

 

A gól után a Sachtar csökkentette a támadások számát. Pár madridi helyzet után Zidane rájött, hogy ez nem fog működni, végrehajtotta a hármas cserét, ám ez sem segített, a nyolcvankettedik percben a szintén csereként belépő Solomon eldöntötte a meccset…

Szerintem a csapatból hiányzik a motor… Ha lenne egy középpályás, aki indításokkal és passzokkal tudná irányítani a támadókat, könnyebb dolgunk lenne.

Sokan Hazardra fogják a dolgot, bár én nem hiszem, hogy sok köze lenne a csapat elégtelen teljesítményéhez. Lehet, hogy én vagyok az egyetlen, aki még hisz abban, hogy az a srác, aki annak idején a Chelseaben sziporkázott, még visszatérhet. A játékunk nem feltétlenül fog javulni, ha eladjuk Hazardot, esetleg megvesszük Mbappét, vagy Haalandot. Szerintem ide egy jó támadó középpályás kéne, aki az indításaival és passzaival támogatná a blancókat. Olyan, mint Kevin De Bruyne, vagy akár Szoboszlai Dominik…


 

Talán ezek is érdekelhetnek:

BAJNOKOK LIGÁJAÖSSZEFOGLALÓK
BAJNOKOK LIGÁJANYILATKOZATOK

Leave a Reply