Zidane: „Nem fogok lemondani, folytatjuk”

A Real Madrid 2-0-s vereséget szenvedett a Bajnokok Ligájának ötödik fordulójában a Sahtar Donyeck ellen, ami azt jelenti, hogy veszélyben a továbbjutás. Zinédine Zidane mérkőzés utáni nyilatkozata.


A MÉRKŐZÉS ADATLAPJA:

BAJNOKOK LIGÁJA 2020/21

(5)
Shakhtar Donetsk
Real Madrid
-
VÉGEREDMÉNY

„Furfangos időket élünk át, ezt mindig megkapjuk. Az eredmények szempontjából rosszak vagyunk, ez tény, de folytatnunk kell. Tudtuk, hogy a ma esti mérkőzés egy kupadöntő, és nagyon jól fel is készültünk rá. Kiváló teljesítményt nyújtottunk az első félidőben, de nem sikerült gólt szereznünk. Egy meccsünk van még hátra, meg kell nyernünk és a továbbjutásra kell gondolnunk. Mindig voltak furfangos idők ebben a klubban, és lesznek is.”

„Nincs esély arra, hogy lemondjak. Folytatni fogjuk. Igazság szerint az első félidőben nagyon jól teljesítettünk. Megérdemeltük volna a gólt, és ez megváltoztatta volna a dolgokat. A góljuk sok gondot okozott számunkra, mert a térfelükön jól teljesítettünk: letámadtuk őket, és labdákat is szereztünk vissza. Két-három lehetőségünk volt, és ott van a kapufa is, de a gól kimaradt. Ekkor váltak a dolgok nehézzé.”

Optimista üzenet

„Meg kell mutatnunk a karakterünket és a büszkeségünket a nehéz időkben. A ma esti játék szégyen volt, mert ezt nem érdemeltük meg. Meg kell nyernünk a következő meccset, az utolsót. Megtartjuk a hitünket és keményen fogunk küzdeni, ez biztos. Semmi kétségem nincs.”

Fel a fejjel

„Erősnek érzem magam, és mindent beleadok, mint mindig. Ugyanez vonatkozik a játékosokra is, csakúgy mint ma este. Nem hiszem, hogy az elmúlt bajnoki mérkőzésen megérdemeltük volna a győzelmet, mert gyengén teljesítettünk, de ma este megérdemeltük volna. Fel kell emelnünk a fejünket, és a következő mérkőzésre kell összpontosítanunk. Ha rossz a helyzeted, nincs más, csak egymásra számíthatsz. Csak a következő mérkőzésre kell gondolnunk, ami számunkra is fontos.”

Megoldások

„Ahogy mondod, sok mindenkiről van szó. Ma eléggé nyomás alatt tartottuk őket, és nagyon sok labdát szereztünk vissza, sok helyzetünk is volt a gólszerzésre, és szerintem nem is kérdés, hogy hogyan játszottunk. Szép munka volt. A problémánk az, hogy küzdünk az első gólért, ami megkönnyítené a mérkőzést. Túl kell lendülnünk ezen a rossz időszakon, mert nyilvánvaló, hogy ezek rossz eredmények számunkra, de továbbra is keményen fogunk dolgozni, és hiszünk abban, amit csinálunk.”


forrás: realmadrid.com

Talán ezek is érdekelhetnek:

Leave a Reply