Így nem lehet.. – VÉLEMÉNY

FIGYELEM!
A cikk a szerző saját véleményét tükrözi!
A Real Madrid 2-0-s (3-1) vereséget szenvedett a Chelsea-től (vagyis inkább saját magától) a Bajnokok Ligája elődöntőjében, amivel a Blancók búcsúztak a legrangosabb sorozattól. Vélemény.


BAJNOKOK LIGÁJA 2020/21

(Elődöntők)
Chelsea
Real Madrid
-
VÉGEREDMÉNY
Nehéz mit mondani egy olyan találkozó után, amit meg is nyerhetett volna a csapat. Egyetlen gólra lett volna szükség, mivel a focit ugye gólra játsszák. Rég láttunk egy ilyen ötlettelen, taktikátlan, gyenge, lassú és TÁMADÓJÁTÉK nélküli mérkőzést. Mondjuk azt eddig is tudtuk, hogy nehezen szerzünk gólt mind a bajnokságban, mind máshol – de az elképzelhetetlen, hogy amikor ekkora a tét: ne találjunk be a kapuba.

Ami a kezdőcsapatot illeti..

Zidane előszeretettel rakta a kezdőbe azt a Hazardot, aki (nem meglepően) nemrég tért vissza sérüléséből, és az elmúlt három mérkőzésen alig jutott szóhoz. Egy olyan Ramost, aki szintén MOST tért vissza sérüléséből, tehát az elmúlt időszakban egyetlen percet sem játszott. Kockázatos döntések, ami végül rendkívül fájón jött ki. Sem Ramos, sem Hazard nem volt 100%-os állapotban, pedig lett volna alternatíva, ahogy eddig is.

A francia szintén szeretettel alkalmazza a háromvédős rendszert, ami már az első találkozón sem jött be. Arról nem beszélve, hogy Odrizola helyére a fent említett Ramost rakta be, pedig fordítva talán még jobban is sült volna el. Jó, persze: nincs Carvajal, se Varane, de ebből többet ki lehetett volna hozni.
Említsük meg Kroost is, aki szintén nem volt teljesen bevethető állapotban.

A játék..

Ami nem is volt. Értelmetlen ívelgetések, passzolgatások, labdavesztések, egy az egy elleni párcharcok na és persze a HÁTRAFELÉ PASSZOLGATÁS – AKKOR, AMIKOR HÁTRÁNYBAN VAN A CSAPAT. Ez odáig rendben lenne, ha nincs szabad ember mivel összezár az ellenfél, de nem folyamatosan.. Azt ugye láttuk, hogy a posztok ma szabadon választhatóak voltak? Kroos és Hazard védőt játszott (nem, nem a visszafelé védekezésről és segítségről van szó – a szerk.-), Casemiro középcsatárt, Militao középpályást, Vinícius pedig elhitte, hogy..

A második félidőben közünk nem volt a meccshez. A Chelsea kerete jóval frissebb és variálhatóbb, de az, hogy egyetlen egy fejpárbajt ne nyerjünk meg, és Vini a szélen minden labdát elveszítsen.. valami egészen elképesztő. Arról pedig ne is tegyünk említést, hogy Hazard nem tudta felvenni a versenyt Thiago Silvával. Sem.

A cserék

A késői változtatásokat már megszokhattuk Zidane-tól, de ez mára úgy tűnik, hogy átment értelmetlenbe is. A támadósort egyértelműen frissíteni kellett, de Hazardot nyilván a pályán kellett hagyni, mivel borzalmasan játszott. Valverde érkezése mindenképp pozitívum, de sokat már ő sem tudott hozzátenni a meccshez, pedig szerény véleményem szerint ha kezd: másképp alakulnak a dolgok. Az uruguayi tízszer gyorsabban futott, mint a „már bevethető” Hazard.

Zidane

Harag. Rég éreztem ennyire erős haragot Zizou iránt. Gyakorlatilag saját magunkat vertük meg, vagy inkább ő verette meg a csapatot. A mérkőzés előtti nyilatkozatban azt nyilatkozta a francia mester, hogy a labdarúgásban nincsenek csodák, hanem megérdemelten jutott a csapat eddig. Hááát… véleményem szerint nem, de a Liverpool és az Atalanta elleni mérkőzés jó volt. Nyilván jönnek érdekes döntések tőle, amik többnyire jól fejeződnek be – hisz a 19 meccses veretlenségi sorozat magáért beszél -, de a mai egész biztosan nem volt az.

„Minden mérkőzés egy döntő!” – Zidane jelmondata, amit rendszeresen használ.

A mai valóban egy döntő volt, de még mekkora.. és a következő döntő is előttünk volt, de sikerült megverni magunkat, mert mi más mérkőzést néztünk, mint Zidane. Nagyon várjuk a mérkőzés utáni nyilatkozatot, vagyis inkább a magyarázatot.. ha lehet erre mit mondani.. Viszlát, Tizennegyedik!


Courtoisnak köszönet, mert a két gól helyett akár 6 is lehetett volna. Gratulálnunk kell a Chelseanek, megérdemelten jutottak a döntőbe! HALA MADRID!

Talán ezek is érdekelhetnek:

BAJNOKOK LIGÁJAÖSSZEFOGLALÓK
ÁTIGAZOLÁSOK
Itt az idő a változásokra

Leave a Reply