Itt az idő a változásokra

A vezetőség úgy véli, hogy elérkezett az idő, amikor komoly változtatásokra van szükség.


Florentino Pérez már néhány héttel ezeltőt elismerte, hogy a Real Madridnak némi változásra van szükség, és ez egy olyan döntés, amit még a Chelsea elleni BL-elődöntő előtt hoztak meg. A Real Madrid újjáépítése a szezon végén, egész pontosan május 23-án kezdődik meg – függetlenül attól, hogy sikerül-e megnyerni a bajnokságot, avagy nem.

Edzők

Az első kérdés, amellyel a vezetőség foglalkozik az az edzői kérdés. A klub már megkezdte a potenciális jelöltek kiválasztását, amennyiben Zidane távozik. A legelső helyen Raúl áll, aki jelenleg a Castilla vezetőedzője – mellette helyet foglal még Massimiliano Allegri és Joachim Löw.

A klub ugyan tisztában van azzal, hogy a csapat gerince számos sikert hozott már az elmúlt évek során, azonban a kulcsjátékosok rendszeres fáradtsága és sérülései előtérbe helyezték azt is, hogy vérfrissítésre van szükség ezen a területen is. A Real Madridnál ebben az idényben összesen 58 sérülés volt, ami mindenképpen elképesztő szám.

A kölcsönadott játékosok

Ezen a listán szerepel Gareth Bale, Luka Jovic, Brahim Díaz, Dani Ceballos, Martin Ödegaard, Takefusa Kubo és Reinier. Közülük igazából csak Ödegaardnak van biztos helye a csapatban, amennyiben Zidane távozik. Kubót és Reiniert továbbra is a klub jövőjének tekintik.

Akik távozhatnak

Luka Modric már meghosszabbította aktuális szerződését további egy évvel, de sem Lucas Vázquez, sem pedig Sergio Ramos ügyében nem született még döntés. Bár szóltak arról is hírek, hogy velük is jól halad a megállapodás, de konkrétum még mai napig nem történt.

Eden Hazard, Marcelo és Isco nincsenek a klub terveiben a jövőt illetően. Eladásuk komoly problémát okozhat a klub számára, tekintve a magas fizetési igényüket.

Akik érkezhetnek

David Alaba a Real Madrid játékosa lesz, és a klub továbbra is egy elit csatárt akar szerződtetni – melyre Kylian Mbappé az elsődleges célpont. A francia támadó Madridba akar szerződni, és a PSG már csak ezen a nyáron kaphat érte pénzt.

A másodlagos célpont Erling Haaland, bár az ő szerződése kissé bonyolultabb. Számtalan nyilatkozatot tett a Borussia Dortmund elnöke, amelyben elmondja, hogy a norvég sztár kontraktusában szerepel egy bizonyos záradék (150 millió euró), amely csak 2022-ben lép életbe.


forrás: MARCA

Talán ezek is érdekelhetnek:

BAJNOKOK LIGÁJA
ÁTIGAZOLÁSOK

Leave a Reply