A Real Madrid nevezte a BL keretébe az ex-Barcelona legenda fiát

Carlo Ancelotti összeállította 40 fős keretét, akiket a 2021-22-es BL szezonra nevez a Real Madrid. Nagy örömünkre számos fiatal is szerepel a listán, a legtöbben saját akadémiai nevelések, és a szurkolók számára már ismerősek.

Két hét múlva kezdődik a Bajnokok Ligája, és Carlo Ancelotti nosztalgiázhat, hiszen a csapat első meccse a milánói Stadio Giuseppe Meazza Stadionban lesz az Inter ellen.

A mester számos olyan fiatal játékost nevezett, akiket már láttunk, és megkedveltünk. Ilyenek Miguel Gutierrez, Sergio Arribas , Antonio Blanco, Marvin Park, Carlos Dotor, David Gonzalez, Alvaro Carrillo , Mario Gila , Pablo Ramon,  Rafael Marin Zamora is. Raul munkájának a gyümölcsei, akik 2019-ben az ifjúsági Bajnokok Ligája győztes keretének a gerincét alkották. Természetesen szerepel a listán Eduardo Camavinga, a klub új igazolása is.

És feltűnik egy ismerősen csengő név: Andri Gudjohnsen, aki a Barcelona egykori sztárjának, Eidurnak a fia. Persze gondolkodunk, hogy mit keres a Real Madrid kötelékében?

Nos, a fiatalember az FC Barcelona akadémián kezdett futballozni, de onnan 2015-ben az Españolhoz, éppen a katalán klub helyi riválisához csatlakozott. Innen került 2018 nyarán a Real Madrid akadémiájára, így tekinthetünk rá akár saját nevelésként.

Mindjárt első szezonját sikerrel zárta Raul irányítása alatt: 16 évesen már az U19-es keretben helyet vívott ki magának, és a szezont a csapat gólkirályaként zárta. 2020-ban elszakadt a keresztszalag a térdében, hat hónapot kellett kihagynia.

Többször volt ifjúsági válogatott az izlandi nemzeti tizenegyben, karrierje csúcspontja (eddig) egy Németország elleni mesterhármas volt, amivel kvalifikálta a csapatot az U19-es Európa Bajnokságra. 2021 augusztusában azután behívták a felnőtt válogatott keretébe, de jogosult lenne az angolok (ahol született) és a spanyolok (ahol felnőtt) válogatottságára is.

Ezért is biztosan állíthatom, hogy egy kiemelkedő tehetségű fiatal, akinek reméljük, hogy szép, hosszú karrierje lesz. A gének nem hazudnak az ő esetében. Ha kap majd néhány percet, nagyon kíváncsian fogom nézni, az biztos!

Források: Marca, Transfermarkt, Wikipédia, kép: Goal.com

Talán ezek is érdekelhetnek:

ÁTIGAZOLÁSOKBAJNOKSÁGÉrdekességekSzerződések
FEMENINO

Leave a Reply