Frank Castañeda álma megvalósult – interjú a Sheriff csapatkapitányával, aki madridista

Frank Castañeda, a Sheriff Tiraspol sztárja és csapatkapitánya egy álmát váltotta valóra azzal, hogy a Real Madrid ellen lép pályára. Mindemellett a kolumbiai játékos valójában madridista.


FIGYELEM: jelen írás még az esti mérkőzés előtt készült!

Frank Miguel Castañeda Pérez 1994. július 17-én született Kolumbiában, jelenleg pedig a viszonylag ismeretlen moldáv Sheriff játékosa. Csapatával a Real Madrid ellen lépnek pályára a Santiago Bernabéuban, amivel megvalósította gyermekkori álmát. A kolumbiai játékos egészen elképesztő statisztikát produkált a moldáv első osztályban az elmúlt idényben: 33 gólt és 16 gólpasszt szerzett.

Castañeda azzal a gondolattal el hagyta hazáját, hogy a világ legnagyobb sorozatában játsszon. Madridistaként pedig álma volt, hogy ha nem is lehet a Real Madrid játékosa, de legalább pályára léphessen a világ legnagyobb és legszebb stadionjában. Következzen az interjú.

K: Hogyan tud egy kolumbiai játékos egy moldáv csapatban játszani?

  • Szlovákiában voltam, a Senica csapatában játszottam. A szerződésem lejárt, ezért az ügynökömmel elkezdtük vizsgálni a lehetőségeket. Ekkor jött a Sheriff ajánlata. Abban a pillanatban érdekes választásnak tűnt, mert ez a csapat lehetőséget biztosít arra, hogy a Bajnokok Ligájában vagy az Európa-ligában játszhassak. Mindig arról álmodtam, hogy ezekben a sorozatokban játsszak, ezért döntöttem úgy, hogy ide igazolok.

K: Mondd el azt a pillanatot, amikor úgy döntöttél, hogy Kolumbiából Európába igazolsz. Nehéz döntés volt?

  • Akkor egyértelmű volt, hogy Európába szeretnék jönni, mert nem kaptam megfelelő játéklehetőséget az akkori csapatomban, az Orsomarsóban. Amikor játszottam, nem a saját posztomon játszottam. Az ügynököm azt mondta: ezzel csak veszítek ha nem a saját posztomon játszok. Ezért nem gondolkodtam kétszer, amikor azt mondta, hogy lehetőségem van Európába igazolni.

K: Milyen érzés viszonylag egy ismeretlen városban élni, mint Tiraspol és milyen egy olyan csapat tagjának lenni, akinek a játékosai egy tucat országból származnak?

  • Ez egy kicsi város, de minden megvan, amire egy profi játékosnak szüksége van. Nagyon szép hely, tárt karokkal fogadtak. A csapatban pedig kisebb csoportok vannak: dél-amerikaiak, afrikaiak és moldávok… a pályán nagyon jól megértjük egymást. Ezért alakulnak jól a dolgaink. A pályán mindannyian egyként harcolunk.

K: Négy selejtezőkörön túl kellett jutni, hogy bejussatok a BL-csoportkörébe. Biztos voltál benne, hogy a kezdettől fogva megtudjátok csinálni, vagy lehetetlen feladatnak tartottad?

  • Az elején lehetetlen álomnak tekintettük, de mindannyian nagyon keményen dolgoztunk, hogy ezt valóra váltsuk. Különösen az utolsó két fordulóban. Mind a négy selejtező nehéz volt, de a harmadikban [a Red Star ellen] és az utolsóban [a Dinamo Zagreb ellen] észrevehető volt, hogy ez egy magasabb szint. De megtudtuk mutatni, hogy képesek vagyunk a csoportkör elérésére. Nyilvánvaló, hogy miután ezt elértük: hitetlenség volt. Izgatott leszel. De aztán rájössz, hogy valójában a Bajnokok Ligájában fogsz játszani. Most szeretnénk megmtatni azt, hogy tudunk élni a lehetőséggel.

K: És a hab a tortán: a Real Madrid elleni mérkőzés a Santiago Bernabéuban. Elképzelted valaha, hogy valami hasonló fog történni?

  • Azért álmodtam erről, mert a spanyol csapatok tekintetében Real Madrid szurkoló vagyok. Arról álmodtam, hogy a stadionban leszek. Nyilvánvalóan ezt a habfehér mezben képzeltem el, de azt hiszem, hogy a terveim másképp alakultak [nevet]. Most a Sheriffnél vagyok, ahol nagyon boldog vagyok és ahol szerencsém van a minőséghez. Most teljesítsük azt az álmunkat, hogy ebben a csodálatos stadionban, a Bernabéuban játszunk.

K: Mi jut eszedbe, amikor a Bernabéban játszol?

  • Sok minden eszembe jut. Emlékszem amikor gyerekkoromban fociztam és azt képzeltem, hogy a Bernabéuban játszom.. de valójában a szomszédban voltam. De most nem ott vagyok, hanem valóban a Bernabéuban játszom. Sok gyerekkori emlék jut eszembe és minden amit át kell élni ahhoz, hogy eljuss oda illetve értékelni tudd ezeket a dolgokat. Nagy élmény lesz.

K: Papíron egyértelműen a Sheriff a csoport leggyengébb csapata, de a Shakhtar elleni 2-0-s győzelem bizonyította, hogy nem csak azért vagytok itt, hogy élvezzétek az lehetőséget.

  • Mindenki ezt gondolja, de szerintem ez a felfogás megváltozott miután legyőztük a Shakhtart. Úgy gondolom, hogy a többi csapat most kemény ellenfélnek tekint minket és bármikor betalálhatunk. Ezt a tiszteletet kivívtuk és ugyanilyen tisztelettel fogunk pályára lépni minden ellenfelünkkel a Bajnokok Ligájában.

K: Mi a Sheriff erőssége és mivel lepheti meg a Real Madridot?

  • A kontrákban vagyunk a legerősebbek. Nagyon gyors játékosaink vannak és nagyon intelligensek vagyunk támadásban. Olyan csapat vagyunk amely nagyon jól védekezik és bármelyik pillanatban betalálhatunk. Amikor az emberek a legkevésbé számítanak rá, gólt szerzünk. Nehéz gólt szerezni ellenünk, mert nagyon jól zárunk össze hátul és meghatározó a mérkőzések utolsó negyedében, ezért gondolom úgy, hogy gólt szerezhetünk a Bernabéuban.

K: Számodra mi lenne a legjobb eredmény?

  • A döntetlen jó lenne nekünk. Nem hagyhatjuk figyelmen kívül, hogy ki is a Real Madrid és mit képviselnek a Bajnokok Ligájában. A lényeg az, hogy győzni megyünk oda és ha nem döntetlen lesz, az nagyon jó lenne.

K: Van olyan madrid játékos aki ellen nagyon várod a játékot?

  • Régóta követem Benzemát. Figyelem a mozgását, mert remek csatár. Szerintem remek referenciapont a Madrid számára.

K: A meccs után elkéred a mezét?

  • Ha eljön az ideje és ha lesz rá lehetőségem, akkor igen. Megkérdezem tőle, hogy cserélünk-e mezt. De mindig nagy tisztelettel. Meglátjuk mi történik a mérkőzésen. Néha mondasz dolgokat, de amikor a valóságban ott vagy, elfelejted. Meglátjuk majd, hogy hogyan alakul.

K: Követed a spanyol focit?

  • Persze, ez egy nagyszerű bajnokság. Szeretnék ott játszani. A legutóbbi nyári átigazolási időszakban kaptam egy ajánlatot egy másodosztályú csapattól, de most úgy gondolom, hogy készen állok az első osztályban való játékra. Folyamatosan mutatnom kell a minőségemet és természetesen szeretnék ott játszani.

forrás: AS

Talán ezek is érdekelhetnek:

BAJNOKOK LIGÁJANYILATKOZATOK
BAJNOKOK LIGÁJAÖSSZEFOGLALÓK

Leave a Reply