Militão, Alaba, Camavinga: nincs baj

A VB selejtezők után a Real Madrid játékosai is sorra vissza tértek Valdebebasba, hogy elkezdjék a Bajnokok Ligája mérkőzésre a felkészülést. Több játékossal kapcsolatban is az a hír terjedt, hogy megsérültek. De a helyzet nem enyire rossz.

Camavinga, Alaba, Hazard és Militao is úgy érkezett vissza, hogy a csapat orvosai vizsgálatokat végeztek, mert a válogatott mérkőzéseken le kellett cserélni őket sérülés miatt. Az elvégzett vizsgálatok alapján azonban hárman egészen biztosan ott lehetnek a Shakhtar elleni mérkőzésen Kijevben.

Se Camavinga, se Militão, se Alaba sérülése nem tűnt olyan mértékűnek, hogy a hírszetelésekkel szemben ne legyenek játékra alkalmasak. Hazard hátsó combizma viszont ad még némi aggodalomra okot. A belga fájdalmat érzett a combjában, ezért rá még további vizsgálatok várnak.

Az ő állapota se annyira kritikus, valószínűleg elég némi pihenés, mert nem kapott ütést rá. Feltehetőleg csupán enyhébb húzódás okozta a kellemetlenséget, ahogy a spanyol oldalak fogalmaznak: izomfáradtság. Logikus ha azt nézzük, mennyi kihagyás után tudott visszatérni. És noha Carlo Ancelotti óvatos volt vele, és nem játszatta teljes mérkőzéseken, a válogatott meccsein viszont igen.

Amennyiben a BL csoportkört ki is hagyja óvatosságból, a Barcelona ellen október 24-én minden jel szerint ó is pályára léphet. A hétvégi bajnoki forduló Athletic Club elleni mérkőzését el is halasztották e miatt. Tehát a csapat következő mérkőzése október 19-én lesz Kijevben.

Miközben a sajtó nagyon felkapta Courtois kifakadását a sűrű meccsnaptár miatt, ezzel a klubnál abszolút egyet értenek, hiszen 3 hét múlva ismét többen a játékosok közül a válogatottaikhoz utaznak, újabb VB selejtezők miatt. De a Real Madrid megkönnyebbülhet, hiszen egyenlőre úgy néz ki, hogy világbajnokságot továbbra is négyévente rendeznek.

Forrás és kép az AS oldaláról.

Talán ezek is érdekelhetnek:

SÉRÜLÉSEK
Éder Militao megsérült
ÁTIGAZOLÁSOKBAJNOKSÁGÉrdekességekSzerződések

Leave a Reply