Haaland megszerzése nem lesz könnyű

Miután a Manchester City is beszállt Haaland megszerezéséért, a norvég Madridba hozatala egyre bonyolultabbnak tűnik. A transzfer kulcsa de akár buktatója is a Kylian Mbappe művelet lehet.

A Borussia Dortmund immár hallgatólagosan beleegyezett, hogy a jövő nyáron eladja Haalandot. Tavasszal a játékos ügynöke és az édesapa körbe is utazták a klubokat, jártak Madridban és Barcelonában is, puhatolózás képpen. (Haaland édesapja nagy tisztelője a Real Madridnak, és a Barcelona anyagi helyzete valószínűleg jövőre még nem teszi lehetővé egy ilyen értékű játékos leigazolását.)

Viszont Haalandért nagy az érdeklődés Párizsból is, hiszen amennyiben Mbappe eligazol a Real Madridba, úgy a franciák vele szeretnék pótolni. Nekik rendelkezésre áll pénz-paripa-fegyver ahhoz, hogy meg is tehessék, ahogyan a Citynek is.

Itt jöhet a képbe a Mbappe – csavar. Ami lehet, hogy jól jön, de lehet, hogy ellenkezőleg: éppen emiatt nem akar majd a Királyi Gárdához csatlakozni.

Egyrészt a Real Madrid tervei szerint az új Bernabeuban egy új Galaktikus csapat, és benne sztárok fognak a pályára lépni. Ezért mindent elkövettek az elmúlt években, Courtois, Hazard és Vinícius is ennek az útnak a részei, akiket követett Alaba és Camavinga. A korona fő ékszerei Mbappe és Haaland lennének, legalábbis Florentino Pérez tervei szerint.

Kylian Mbappe és Erling Haaland lehetnek a következő évtized olyan sztárjai, mint amilyen Maradona és Mattheus, Messi és Cristiano voltak, de a Real célja egy olyan duó összeállítása, mint amilyen Di Stefano és Puskás voltak a maguk idején.

Ha Haaland ezzel motiválható, akkor pénzügyi akadálya nincsen, hogy ez a jövő nyáron megvalósuljon.

Párizs Messi és Neymar nevének csábító erejében bízik, noha éppen miattuk is szeretne Mbappe távozni. Tőle azt várja el Pochettino, hogy ő alkalmazkodjon a Messi – Neymar – Di Maria alkotta játékrendszerhez, rangsorban a harmadik, miközben Mbappe pénzzel nem meggyőzhető, ő motivált valami új, valami nagyszerű felépítésére.

A spanyol fővárosban éppen azt készülnek megvalósítani, amivel ismét vastag betűkkel írják majd a klub nevét a történelem lapjaira. Ehhez kellene Haaland, és ahogy Mbappe elcsábításának a kulcsa Pogba lehet, úgy lehet Mbappe neve a csali Haalandnak.

Vagy az, ami éppen vissza tartja. Hiszen ha az egyéni törekvéseket vesszük figyelembe, pont Mbappe a legnagyobb riválisa. A City vagy a PSG játékosaként ez a rivalizálás igen jót tehet a labdarúgásnak. Ha Madridba jön, akkor vállvetve kell majd társulniuk, egymást kell támogatniuk, csapattársakként.

Nem biztos, hogy Haaland ezt szeretné. A két játékos miközben a világ két legdrágább transzfer értékét képviseli jelenleg, egymás szöges ellentétei a pályán.

Miközben Mbappe egy vérbeli, komplex játékos, aki remekül illeszkedik a csapattársakhoz, és fantasztikusan látja a játékot, addig Haaland inkább a gólra törő, amolyan „kicsitönzővagyokdeértetek” – tipus. Ő a gólokat vágja, nem azt nézi, ki hol van, ki mit tervez.

Igaz, még kiforratlanabb, alakítható, lenyűgöző fizilummal, megjelenésében is tekintélyt parancsoló. Ő az erő, az önbizalom, maga az élsport, karaktere és fellépése sok félelmet fog még kelteni azoknak a védőknek, akik ellene játszanak majd.

Maga az elképzelés, hogy a két legnagyszerűbb támadó a Real Madrid mezében játszon, szebb minden madridista álomnál, hiszen a következő 10 év Viníciusal kiegészülve megoldaná a csatár gondokat, amivel a BBC felbomlása óta küzd a csapat.

Gareth Bale a szezon végén saját nyilatkozata alapján a visszavonulását tervezi, Karim Benzema pedig – sajnos – nem lesz fiatalabb. Az ő szerepe lenne kihagyhatatlanul fontos Pérez tervében: ha valaki, akkor Benzema tudja megtanítani, hogy kell egy igazi támadótrióban a kiszolgálót vagy ha kell, akkor a fő – góllövőt alakítani.

Nagyon kiélezett lesz a verseny Haaland igazolásáért, minden ravaszságra, diplomáciai képességre és meggyőző erőre szükség lesz, amivel Pérez rendelkezik. Ha Haaland is hajlik arra a tervre, hogy a jövő ismét a Real Madrid dicsőségéről szólhat, és nem vehető meg, akkor Madrid nyer. Ha viszont tervei és a bankszámlája a szempont, nem lesz majd könnyű a dolga a Real Madrid vezetőinek.

Forrás és kép: AS

Talán ezek is érdekelhetnek:

BAJNOKOK LIGÁJABAJNOKSÁGSÉRÜLÉSEKVÁLOGATOTT
BAJNOKOK LIGÁJABAJNOKSÁGSÉRÜLÉSEKVÁLOGATOTT
Valverde: No Limit?

Leave a Reply