Valverde: No Limit?

Az uruguayi 61 nap alatt 16 mérkőzésen játszott. Úgy tűnik, elérte fizikai határait, a 2021-22-es szezon kezdete óta ő játszotta a legtöbb percet.

Fede Valverde a Real Madrid minden mérkőzésén a pályára lépett, ahogyan Thibault Courtois, Éder Militão és Karim Benzema. Ez 10 mérkőzés, ehhez társul 6 válogatott meccs. Ez annyit tesz, hogy 3,8 naponta játszott egy meccset, ez idő alatt összesen 30 percet töltött csupán a padon. Egyetlen Real Madrid játékos sem teljesített ennyi percet.

Ezen a hétvégén a Real Madrid nem játszik, ugyanis a CONMEBOL versenynaptára szerint a dél-amerikai játékosok későn értek vissza a nemzetközi szünetről, így az Athletic Club elleni mérkőzést elhalasztották. De pihenésre nem lesz idő.

A Los Blancos kedden a Shakhtar ellen lép pályára Kijevben a Bajnokok Ligája csoportkörében. Majd október 24-én este Barcelonában az El Clasico várja őket. Valverde szombaton ért vissza, így fel tudja venni a mezt, ha szükséges.

Carlo Ancelotti tart attól, hogy azok a játékosok, akik ilyen sokat szerepelnek, előbb vagy utóbb izomtúlterhelés miatt lesérülhetnek. De Valverde nem tudott pihenni Modric és Kroos sérülése miatt. A jó hír, hogy ők is visszatértek.

Ahogyan visszatért a foggyulladása miatt a brazilok küzdelmeit kihagyó Casemiro, de felgyógyult Asensio, Camavinga és Isco is. Hosszú idő után Ferland Mendy is végre a csapat rendelkezésére áll, így egyedül Dani Ceballos az, aki még dolgozik a felépülésén.

Forrás és kép: Marca.

Talán ezek is érdekelhetnek:

ÁTIGAZOLÁSOKBAJNOKSÁGÉrdekességekSzerződések
BAJNOKOK LIGÁJAÖSSZEFOGLALÓK

Leave a Reply