Ancelotti nagy döntése a Chelsea elleni mérkőzés előtt

A csapatnak szüksége van Valverdére, azonban az olasz tréner bizonytalan a kezdőcsapat összeállításában.


A Real Madrid öltözőjében magától értetődik az, hogy Fede Valverdének kezdenie kell a Chelsea elleni Bajnokok Ligája mérkőzésen. Carlo Ancelotti azonban még mindig bizonytalan a középpálya összeállításával kapcsolatban, de nagy döntést kell hoznia a kezdőrúgás előtt.

Ancelotti jelenleg Madridban lábadozik, ugyanis COVID-19 fertőzése miatt nem utazhatot el a csapattal Londonba. Valverde kétségbeesetten szeretne játszani, de nem tud többet tenni a távolság miatt, hogy meggyőzze mesterét.

A Real Madrid szeretné elkerülni a 2021-es mérkőzést

Ugyan nem Ancelotti irányított a 2020/21-es idényben, amikor a Real Madrid 2-0-s (összesítésben 3-1) vereséget szenvedett az angol csapattal a BL-elődöntőjében, de elismerte, hogy Zidane csapatán akkor átgázoltak a londoniak. A vezetőség szeretné elkerülni ennek a megismétlődését, ezért Valverdét akarják a kezdőcsapatban látni, hogy egyensúlyban legyen a PL-csapat által diktált dinamika.

Az uruguayi formája kiváló, sőt a Real Madrid egyik, ha nem a legjobb játékosa volt az El Clásicón, ahol a csapat szintén 4-0-s vereséget szenvedett. Luka Modric ekkor hamis kilencesként játszott, amit Ancelotti elismert, hogy hiba volt, és azt is, hogy egyszer hibázik de kétszer már nem fog.

Hogyan kerülhet be Valverde a kezdőcsapatba?

Ancelotti problémája az, hogy nem tudja pontosan hol helyezze el Valverdét a Chelsea ellen, különösen annak tekintetében, hogy Modric és Kroos kiváló teljesítményt nyújtott a PSG ellen. Megváltoztathatja a felállást, és dönthet úgy is, hogy jobbszélső nélkül játszik a csapat, így Valverde egy zsúfoltabb középpályára kerül – vagy szimplán lecseréli a legendás Kroos-Modric-Casemiro triót, ahogyan történt az 2020-ban a Manchester City ellen, amikor Kroos nem volt a kezdőcsapatban.

Ancelotti nem nagyon szereti a 4-4-2-es felállást, valamint Kroos-Modric-Casemiro hármas tapasztalat minden más tényezőt ki is töröl az olasz tréner fejéből. Fájna neki ha bármely játékost kihagyná ebből a bizonyos trióból, azonban tudja, hogy Valverde olyan játékos, aki a lehető legjobbat tudja adni a csapatnak, amivel a Chelsea nem tudna mit kezdeni.


forrás: MARCA

Talán ezek is érdekelhetnek:

BAJNOKOK LIGÁJA
ÁTIGAZOLÁSOK

Leave a Reply