A Manchester City elleni mérkőzés taktikai kulcsai

Pep Guardiola csapata ezen taktikai utasításoknak köszönhetően 4-3-as győzelmet aratott hazai pályán. A MARCA összeállítása.


Izgalmas mérkőzés zajlott tegnap este az Etihad stadionban, amikor a Manchester City 4-3-as győzelmet szerzett a Real Madrid ellen a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén. A játékosok, mint például Gabriel Jesus vagy Karim Benzema csodálatosan teljesítettek, míg David Alaba és Éder Militao szenvedett a Blancók védekezésében.

A két tréner által alkalmazott taktikából vett szemügyre párat a MARCA, ezeket hoztuk most el.

Kevin de Bruyne volt Guardiola meglepetéscsatárja

A katalán edző volt az első olyan edző, aki bevezette a hamis kilences posztot. Ezúttal a belga játékos volt az, aki Gabriel Jesus mellett segédkezett a támadásban. De Bruyne ki-ki mozgott a bal szélre, ahol Carvajal nem tudta felvenni vele a versenyt. Megmozdulásán látszik a Manchester City első gólja, de szinte minden támadásban nagy szerepet vállalt.

Posztja megadta azt a lehetőséget és kényelmet Jesusnak, hogy számíthat egy csatártársa is elől. A második gólnál szintén a brazil kollégája közelében mozgott.

Egy lekapcsolt Modric

Míg Toni Kroos hátrébb játszott, hogy segítse a labda kihozatalát, addig Luka Modric posztja nem volt ideális. A horvát középpályás előrébb találta magát a pályán, mint ahol általában játszik. Emiatt Modric alig tudott bármi is kezdeni magával a szünet előtt, nem voltak jó megmozdulásai, hogy segítsen társainak a labda folyamatos járatásában. A támadásokban szintén nem teljesített jól, helyét végül Camavinga vette át az utolsó játékrészben.

A támadásokban szintén nem teljesített jól, helyét végül Camavinga vette át az utolsó játékrészben.

Rodri taktikai intelligenciája

A spanyol mindig feltalálta magát a középpályán, a Real Madrid pedig szenvedett. Rodri mindig az üres területeken kapta a labdákak ideális posztjának köszönhetően. Bár a labdabirtoklásban nincs olyan nagy eltérés, mégis szinte mindig a spanyol játékos lábánál kötött ki a labda.

Benzemára mindig lehet számítani

Sokan csak a két góljára összpontosítanak, de ezen a mérkőzésen is kulcsfontosságú játékos volt Karim Benzema. Komoly erőfeszítéseket tett. Azon képessége, hogy megtudja tartani a labdát úgy, hogy ezzel időt nyer társainak az előretolódásban: segített a City ellen nyomás visszafolytásának, majd gólt is talált a francia.

Bernardo Silva: A játékos, aki mindent megtesz

Guardiola olyan utasításokat adott Silvának, hogy csak „dőljön” hátra és játsszon Rodri mellett – leginkább amikor csapata a labdát hozta kifelé. A portugál játékos tökéletesen tudja azt, hogy hogyan is kell áttörni a védelmeken, kulcsonfottásúg szereplője volt minden City-támadásnak. Támadó középpályás posztot töltött be, azonban ő szerezte a City negyedik gólját.


forrás/fotó/GIF: MARCA

Talán ezek is érdekelhetnek:

BAJNOKOK LIGÁJANYILATKOZATOK
ÁLTALÁNOS

Leave a Reply