Nagy party a Bernabéuban és a Cibelesen, amiről Bale távol maradt

REAL MADRID 4 – 0 ESPANYOL. Ez a tegnap esti mérkőzés végeredménye, ami végképp bebiztosította a Real Madrid bajnoki címét a 2021/22-es szezonban.

A mérkőzés után a pályán és a lelátón elkezdődöt, majd a Cibelesen folytatódott a Real Madrid 35.bajnoki címének az ünneplése. Ezen minden játékos és a technikai stáb összes tagja részt vett, kivéve Gareth Bale-t.

Pedig valóban a teljes létszám jelen volt, az olyan mellőzött játékosok, akik – Bale-hez hasonlóan – a kispadon töltötték a szezon nagyobb részét, mint Jovic, Mariano, Odriozola vagy Vallejo, ott ünnepeltek a gyepen. A nemrégiben műtött Eden Hazard feleségét és gyermekeit is elvitte, hogy a részesei lehessenek az eseménynek. Egyedül Bale maradt távol.

Később a Twitteren küldött egy üzenetet:

„Nagyon csalódott vagyok, hogy nem lehettem részese az ünneplésnek a hátgörcsöm miatt, de nagyon büszke vagyok a csapatra, hogy megnyerték a bajnoki címet. Jó szórakozást ma estére srácok!”

Bale a teljes edzésen részt vett a mérkőzés előtt, majd annak végén jelezte Ancelottinak, hogy fáj a háta. Sem Ancelotti, sem az edzői stáb, sem az orvosok nem észleltek semmit ebből. De nem foglalkoztak vele. Lekerült a keretlistáról, és pont.

Pedig tegnap este lett volna lehetősége játszani az Espanyol ellen. A közelgő Bajnokok Ligája elődöntő miatt Ancelotti több olyan játékosnak is lehetőséget adott, akik a szezon során keveset játszottak. Hiszen szükség lett volna arra, hogy Karim Benzema, Vinicius Jr vagy a többiek nemcsak pihenhessenek a fontos visszavágó előtt, de egy esetleges sérülést is elkerüljenek.

Bale nem kezdő, állítólag profi futballista lenyűgöző múlttal mind a klub, mind a válogatott tekintetében. Nagyon jól tudta, hogy a csapatnak nagy szüksége lehet(ett) volna a játékára. Ugyanúgy, ahogy a Clasico előtt, amikor Benzema sérülés miatt nem tudta vállalni a szereplést. Egy nappal később a belga válogatott mérkőzése előtt aztán boldogan nyilatkozta, hogy mennyire jól érzi magát, nagyon várja a meccseket. Amiken nemcsak játszott, de jól is játszott.

Ancelotti megpóbálta őt visszaszerezni a klub számára, de ez lehetetlen küldetésének bizonyult. „Gareth megérdemli, hogy méltó módon hagyja el a klubot, mert nagyon fontos játékos volt.” – mondta Carlo Ancelotti nemrég.

De Bale nem vette fel a kesztyűt, hogy megmérkőzzön a társai és a szurkolók tapsáért. Úgy érzi talán, hogy nem kapott meg minden lehetőséget. Hét meccsen összesen 270 percet töltött a pályán ebben a szezonban. Ez lehetett volna sokkal több, ha nem keres kifogásokat. A Szuperkupát megfázásra hivatkozva hagyta ki.

A 13. Bajnokok Ligája cím elnyerése után Ronaldo távozásával Gareth Bale lett volna az, aki átveszi a szerepét, de ezt nem vállalta. Évi 17 milliós szerződést kapott, aztán összeveszett Zidane-al, jött az elhíresült zászlós ünneplés a válogatottal „Wales, Golf, Madrid”, amikor a szurkolók először fordultak ellene.

Azok a szurkolók, akik boldogan és szeretettel emlékeznek majd az első négy szezonjára, szeretnék elfelejteni majd az utolsó négy szezonját. Legyintenek, ahogyan a klub vezetése is. Már rezzenéstelen arccal fogják törölni a klub névsorából, amikor a szezon végén a hátsó kijáraton elhagyja a Real Madrid létesítményét, pedig a főbejáraton távozhatott volna.

A Marca cikkei nyomán, kiemelt kép saját szerkesztés.

Talán ezek is érdekelhetnek:

BAJNOKSÁGÖSSZEFOGLALÓK
BAJNOKOK LIGÁJABAJNOKSÁGNYILATKOZATOK

Leave a Reply