Pintus megoldásai a nehéz szezonra

Egy világbajnoksággal nehezített szezon következik, melyre teljesen másképpen kell felkészülnie a csapatnak. De Pintus tudja már, mit hogyan kell tenni ahhoz, hogy a válogatottjaikban is szereplő játékosoknak mire lesz szüksége.

A mostani előszezonra Karim Benzema kivételével minden kerettag megkezedte a felkészülést. Igaz, Benzema is kapott egy edzéstervet, amit az extra pihenőjén már naponta elvégez. A többiek Pintus irányításával Valdebebasban dolgoznak.

Novemberben és decemberben közel 15 játékos szerepel Katarban, miközben a többiek Valdebebasban maradnak. Pintus már kész tervvel készül erre az időszakra. Mint elmondta, a maradók egy második előszezoni felkészülést hajtanak végre majd. Az is lehet, hogy számukra előszezoni meccseket keresnek majd Ancelottival. Akik pedig a világtornáról visszatérnek decemberben, elsősorban 100%-osan pihenni fognak. Aztán lassan, fokozatosan kezdik el újra az edzéseket, hogy a sérüléseket kivédjék, amennyire csak lehetséges.

Az előző szezon során beigazolódott az a munkamódszer, amit Pintus és munkatársai irányításával hajtottak végre. A szezon végén is alacsony sérülési százalékkal, kimondottan jó teherbírással játszotta a csapat a mérkőzéseket. Ennek különösen a Bajnokok Ligájában lett kiemelt jelentősége, hiszen a tavaszi mérkőzéseken a csapat a hosszabbítások idején se fáradt ki vagy sérült meg.

De mindez nem érvényes a következő szezonban. Teljesen más lesz a szezon, és a technikai stáb, de különösen Ancelotti és Pintus nagy örömmel konstatálták, hogy a játékosok kivétel nélkül remek formában tértek vissza a nyaralásból.

Nagy feladat hárul majd az edzőkre, és a jó forma megőrzése érdekében, illetve a sérülések elkerülése végett is a szezont három szakaszra osztotta fel a mester. Elsőként a jelenlegi szakaszban kondícionáló és terheléses feladatokat végeztet a játékosokkal, hogy felmérje, kinek milyen szintű személyre szabott edzést írjon elő.

„Ez egy teszt, amelyhez a maszkot használják. Nem hipoxiás tréning, egyáltalán nem. Teszteli a játékosok aerob és anaerob küszöbét, motorikus teljesítményét. Ezeket fontos megismernünk, hogy ezután egyénisesítsük az edzést, de legalábbis irányt mutat a csapatmunkához is. „-magyarázta el az erőnléti edző.

A következő szakasz az Egyesült Államokbeli turnéról visszatérve augusztus 10-ig tart. Egy különleges felkészülés az Eintracht Frankfurt elleni Szuperkupa döntőre, és a bajnokság megkezdésére.

Majd a harmadik különös szakasza a szezonnak a fent már említett szünet a világbajnokság alatt. A Madridban maradó játékosok más munkát fognak végezni, de mindenki kap majd egy kis szünetet. 2023 januárjától pedig a VB-n szereplő játékosok kapnak külön kondícionálást. Természetesen a tervek a sérülés nélkül visszatérő csapattagokra vonatkoznak. Pintus ezt is elmagyarázta:

„A Valdebebasban maradó játékosoknak a novembertől kezdődő előszezon nagyon jó lesz. Velük tudunk dolgozni külön egy kicsit. Azokkal, akik szerepelnek a válogatottakban, más a helyzet. Nekik a visszatérés után 100 %-osan pihenésre van szükségük. Velük óvatosan, apránként térünk vissza a munkához. Teljesen más a helyzet a két csoporttal. „

Forrás és kép Marca

Talán ezek is érdekelhetnek:

ÁTIGAZOLÁSOKBAJNOKSÁGEl ClasicoREAL MADRID BALONESCOSzerződésekVÁLOGATOTT
A RealMadridista kedvenceHanga ÁdámNYILATKOZATOKREAL MADRID BALONESCO

Leave a Reply