Benzema mindig kéznél van

Zidane bízik honfitársában.


Abban a Karim Benzemában aki az egyik legjobb szezonján van túl a Real Madridban.

A Real Madrid a lehető leggyorsabban elfelejti a 2018/19-es szezont, ez az idény szinte minden játékosnak teljes katasztrófa volt, de Karim Benzema talán az egyetlen aki emelt fővel kezdheti meg a 2019/20-as idényt.

A szurkolók már régóta kritizálják a francia támadót gyenge támadásai (gólszerzései) miatt, azonban ne feledkezzünk meg arról, hogy főszereplő volt Cristiano Ronaldo madridi góljaiban. Már ami az előkészítéseket illeti.

Voltak nehéz idői, mint például az Atlético Madrid elleni Bajnokok Ligája mérkőzés, de ezek úgy látszik csak erőt adnak neki a folytatásban.

Miért? Az elmúlt idényben a hátán cipelte a csapatot, 53 mérkőzés alatt 30 gólt és 11 gólpasszt jegyzett – ez pedig azt jelenti, hogy készen áll a folytatásra mindenféle nyomás nélkül a válán.

A 2018/19-es kiírásban csak Lionel Messi, Robert Lewandowski és Kylian Mbappé szerzett több gólt Benzemánál – épp ezért érinthetetlen a francia, Zidane mindig számol vele.

2009-ben csatlakozott a Real Madridhoz, ezzel pedig az egyik legrégebbi játékos a Santiago Bernabéu környékén. Marcelo a második (2006), a listát pedig Sergio Ramos vezeti aki 2004-ben hagyta ott a Sevillát a habfehér mez miatt.

Egy partner mindenki számára

A Spanyolországi évei alatt természetesen az ő jövője is került gyakran középpontba, de végül sosem távozott. A legfrissebb (korábbról) pletyka például az, hogy különféle hírek szerint megegyezett az Arsenallal. Ő maga is ledöbbent amikor ezt olvasta az újságokban.

„Bárki aki ismeri a labdarúgást, az megérti, hogy Benzema nagyon jó. Számomra nem csak egy szimpla csatár, hanem egy olyan játékos aki nagyon sok mindent jól tud csinálni.” – nyilatkozta Zidane, visszatérése után nem sokkal.

És jöjjön a jelen, amikor Benzema újra sztárokkal fog együtt játszani.

Rodrygónak és Viníciusnak ugyan még van hová fejlődni, de a tehetségük természetes. És itt van egy Eden Hazard aki az elmúlt években világsztárrá nőtte ki magát.

Claude Makélélé már izgatottan várja például a jövő évi Real Madridot, elmondása szerint a Benzema-Hazard duó valami hatalmas lesz.

Karim mellett nagyon egyszerű játszani. Ezt mindenki megerősítette aki valaha vele játszott. Nagylelkű és tudja, hogy mindig képes gólt szerezni. Mindent megtesz annak érdekében, hogy segítse a csapatot.” – nyilatkozta korábban az egykori Real Madrid illetve Chelsea legenda.


forrás: MARCA & RealMadridista.hu

Talán ezek is érdekelhetnek:

SÉRÜLÉSEK
Orvosi jelentés: Brahim
ÁTIGAZOLÁSOK
Ultimátum James ügyében

Leave a Reply