Casemiro-Kroos-Modric: Európa érinthetetlen középpályája

Zinédine Zidane számára ez a trió vitathatatlan, de ő is rájött, hogy rendkívüli változtatásokra van szükség.


A Real Madrid arra törekszik, hogy helyrehozza a tavalyi idényét – illetve a mostani előszezonra sincs magyarázat, 39 éve nem produkált ilyen rossz felkészülést a csapat. Sorozatban három Bajnokok Ligáját nyertünk Zizou vezetésével, de a fáradtság megérkezett. A jelenlegi friss igazolásokból pozitívum Eden Hazard, akire lehet építeni és képes egyedül megváltoztatni a játékot.

Ami az előszezont illeti: Zidane hamar rájött, hogy egy erős láncszem hiányik ebből a gépezetből. A válasz pedig erre: Casemiro. A brazil játékos éppen nyaralását töltötte a Copa América-t követően, a középpálya pedig a Kross-Modric-Isco hármassal kezdett de rangon alul teljesítettek.

A brazil, horvát és német hármas továbbra is vitathatatlan Zidane számára. Még akkor sem változhat ez meg, ha Pogba érkezik – csak variáció a felálláson. De ez nagyon nem helyes. Számos elit klubban voltak hasonló helyzetek, és kötelező volt a változtatás. Ezt Zidane mai napig nem lépte meg – olyannyira, hogy a 2015/16-os szezon óta folyamatosan ezt a hármast láttuk a középpályán.

Csak, hogy a két riválisból említsünk: a Barcelona elvesztette Xavier Hernándezt és Andrés Iniestát, míg az Atlético Madrid Gabriel Fernándezt és Tiago Mendest. Megoldották!

De ha más posztokat nézünk, akkor is vannak kedvenc játékosai a francia mesternek: Carvajal, Ramos, Varane, Marcelo vagy épp a kirobbanthatatlan Benzema.

Senki más nem játszott többet, mint Lucas Vázquez. Vázquez az összes felkészülési mérkőzésen pályára lépett, összesen 245 perccel büszkélkedhet. De ne feledkezzünk meg arról sem, hogy Zidane első periódusában ő volt a leghasználtabb játékos is a 121 pályára lépésével.


forrás: MARCA

Talán ezek is érdekelhetnek:

ÁTIGAZOLÁSOKBAJNOKSÁG
Általános

Leave a Reply