15930418106375

Bale és James bizonyította Zidane igazát

Egyikük sem élt a lehetőséggel, amit kaptak.


Jelenleg ugyan sok öröm van a Real Madridnál, de vannak olyan dolgok is, amik egyáltalán nem boldogságra adnak indokot.

Örülhetünk, mert:

  • ismét a tabella élén a csapat
  • Courtois a favorit a Zamora-díjért
  • Ramos lett a liga legeredményesebb védője, és gyönyörű gólt szerzett
  • Karim Benzema és Eden Hazard tökéletesen játszik együtt
  • Vinícius egyre jobb, és jobb

És itt jön a képbe Gareth Bale illetve James Rodríguez. A két játékos úgy tűnik nem azon az oldalon van, ahol Zidane. A francia tréner mindkét játékosnak adott lehetőséget, de szemmel láthatóan egyikük sem élt vele. Ez kizárólag Zizou igazát bizonyítja, aki szerintünk nem gondolta volna, hogy a két játékos valószínűleg távozik most nyáron.

Bale tegnapi meccse rendkívül rosszra sikerült, mintha fényévekkel lenne lemaradva korábbi énjétől. Zidane a kezdőcsapatba rakta a walesit, de sokat nem tett a mérkőzéshez. A testtartásnál azért többre van szükség.

A tegnapi találkozó volt Bale 20. meccse ebben az idényben (kezdőkén 13), és a statisztika nagyon rossz: három gól – melyből kettő ugyanazon a mérkőzésen született -, és két gólpassz.

Jamesnél még rosszabb a helyzet. Igazi meglepetést kaptunk, amikor a kezdő tizenegyben láthattuk őt a Sociedad ellen, de: lassú, pontatlan, hangtalan, és nem mutatta meg azt a Jamest, akit mi megismertünk.

Önmaga árnyéka, hisz első szezonjában 17 gólt és 18 gólpasszt jegyzett habfehér mezben. Ebben a kiírásban mindössze egy gólt, és két gólpasszt írtak a neve mellé 14 mérkőzés során.

Azt sem hagyhatjuk figyelmen kívül, ami James legutóbbi nyilvános megjelenését illeti: az öltöző és a klub vezetői sem vették jó néven, hogy a kolumbiai középpályás szívesen játszana az Atlético Madridban. Jött a San Sebastiani csalódás, és rögtön a padon találta magát tegnap.

Zidane terve az, hogy a lehető legtöbb játékost vonja be a szezon utolsó szakaszába, mind a bajnokságban, mind a Bajnokok Ligájában. Ezért is kapott a két játékos lehetőséget, de egyikük sem váltotta be a hozzá fűzött reményeket.

Helyette a teljesítményük megintcsak azt igazolta, hogy Zidane-nak volt igaza.

Talán ezek is érdekelhetnek:

ÁTIGAZOLÁSOKNYILATKOZATOK
15931588193460

Leave a Reply