David Alaba, Jules Koundé és Pau Torres: Ki a megfelelő Sergio Ramos helyettesítésére taktikailag?

Mint, tudhatjuk Sergio Ramosnak és David Alabanak a nyár végeztével, lejár a szerződése. Ha Ramos nem hosszabbít, ki lenne a megfelelő helyettese taktikailag? Mostanában, az a hír is felrepült, hogy David Alaba és Joan Laporta a Barcelona régi-új elnöke szóban már megegyezett az osztrák védő ügynökével,

DAVID ALABA

Feltéltelezés: Az űr betöltése Ramos után

Indoklás: A szélső védők segítségére lenni, miközben a védelem közepe, előnyben van.

Ez az osztrákok egyik erős pontja, hogy a szélső védőket segítik, miközben a belső területre, mindenhogy is visszaérnek, ezzel is csökkentve az 1 az 1 elleni lehetőséget.

A leigazolásával valószínűleg csökkentenénk a védelemre költött kiadásokat , ezzel is jó néhány milliót megspórolva.

Az utolsó elemzés: A csatár védekezése, ami Ramosnál is jelen van. A támadó védekezése, aki valószínűleg a védők között próbál megfutamodni a kapu irányába 1 az 1 elleni szituációba. David Alaba nem fél hibákat hozni, mert akármilyen gyorsan, de visszatud futni a védelembe, ezzel is utolérve a támadót.

Fókusz: A középen való védekezés

A következő Alapvetésbe hozható, amikor az ellenfél oldalirányba futó keresztezést szeretne megpróbálni a védők ellen.

Alaba, általában jól azonosítja a két csatár közötti játékot, és sosem hagyja figyelmen kívül az üres támadót, Ugróképességének köszönhetően mindig sikeresen megnyeri a védekezési párharcot.

PAU TORRES

Pau Torres szintúgy ugyanolyan képességekkel van megáldva, mint David Alaba, ő is segíti a szélső védőket, és ráadásul még mozgékony is, így könnyen visszaér a középső részre. Emellett Torres rendesen időzít és megvárja a csapattársai segítségét, hogy 1 a 2 elleni játékot tudjanak folytatni a támadás lefolyása közben.

Ugyanúgy csökkentené Ramos utáni kiadását, ha egy játékost kellene helyére igazolni.

A játékos sokszor nem tudja eldönteni, hogy megfelelő döntés lenne-e a kilépés a támadóra vagy sem. Ha tudja olvasni a játékot, nem követ el hibát.

Pau Torres tökételes előtérbe helyezi azt, hogy milyen helyet foglal el a védelemben, keresztközép játékban megfelelően helyezkedik. Viszont, ha a támadó a tizenhatoson belül van, sokszor feleslegesen csak a zónát védekezi, ezzel is több gólhoz segítve az ellenfelét.

Jules Koundé

A Francia védő jelenleg a Sevilla játékosa. Ő is ugyanúgy segíti a szélső védőket, mint a két előző felmért játékos: David Alaba és Pau Torres. Koundé nagyon magabiztos középen, és a Sevillának a védekezési taktikája eléggé internatizált. A játékos képes előre olvasni a játékot, és gyorsítani a várakozást, sőt győztesen kijönni a párharcból. Nagyon jól tudja irányítani a súlypontját, ezzel több mozgékonyságot fordítani a saját maga részére.

Koundé ugyanúgy csökkentené a kiadásokat Ramos hiánya után, és még ráadásul képes a támadó cselekedeteit előre lefuttatni magában, ezzel is megakadályozva a támadást, és a gólszerzést.

Koundé ugyanúgy potenciális a kapu előterét védekezni, és a Sevilla mindig a tizenhatoson belülről építi fel a labda kihozatalát. A játékos nem elég magas, viszont van amikor hibázik, ilyenkor összezavarja a támadót, ezzel is segítve azt, hogy ne legyen eredményes a hibájából adódóan.

Talán ezek is érdekelhetnek:

ÁTIGAZOLÁSOKBAJNOKSÁGNYILATKOZATOK
BAJNOKSÁGÖSSZEFOGLALÓK

Leave a Reply