A Real Madrid valaha volt legjobb játékosai mezszámok alapján

Tomás Roncero, AS újságírója és madridista megnevezte azokat a játékosokat – mezszámok alapján 1-től 11-ig – akik szerinte a klub történetének valaha volt legjobb játékosai.


1. Iker Casillas

A Real Madrid hálóőre 1999 és 2015 között 725 alkalommal lépett pályára a Blancók színeiben és 19 trófeát nyert. Reflexei, mozgékonysága és képességei egy az egy elleni helyzetben. Ez tette őt a globális játék ikonjává valamint a Real Madrid valaha volt legjobb játékosává, az 1-es mezszámot illetően.

2. Dani Carvajal

A Real Madrid saját nevelésű játékoása és fáradhatatlan jobbhátvéde 2013-ban tért vissza a Bernabéuba, miután egy évet öltött a Leverkusen csapatánál kölcsönben. A mérkőzéseken mutatott meglátása és elszántsága minden edző számára azt tette lehetővé, hogy a spanyolt sosem cseréljék le senki másra. Mind a négy BL-győzelemben oroszlánszerepet vállalt.

3. Roberto Carlos

Természeti erő a baloldalon. A klub történelmének legjobb hármasa. A külföldi játékosokat illetően (akik a legtöbb pályára lépéssel rendelkeznek) a harmadik helyet foglalja el. Mit mondhatnék még? Erőteljes lövései halálosak voltak, akár szabadrúgásai.

4. Sergio Ramos

A Real Madrid második aranykorának kapitánya. Ramos olyan gólokat szerzett Madridban, amelyek elősegítették a Real Madrid győzelmét a 2014-es és 2016-os BL-döntőben. A parancsoló középhátvéd. Ő volt az első spanyol játékos, akit szerződtetett a klub Florentino Pérez elnöksége alatt 2005-ben.

5. Zinédine Zidane

Olyan elegáns játékos, amelyet soha nem láttál még. Zidane volt a történelem legdrágább futballistája, amikor a klub 72 millió euróért szerződtette őt. Minősége, jelenléte és visszafogott vezetői képessége bizonyította azt, hogy nem volt hiába a belé fektetett bizalom és millió eurók. 2016-ban kinevezték a klub vezetőedzőjének, növelve legendás státuszát azzal, hogy sorozatban három BL-trófeát nyert a csapattal.

6. Fernando Redondo

Kreativitása és védekezői graftja teszi őt a Real Madrid egyik legjobb középpályásává. Volt minősége, karaktere és megjelenése. Három év alatt két BL-trófeát nyert a csapattal, oroszlánszerepet vállalva. Az AC Milanba való távozása igazi csapás volt mind a csapat, mind a madridisták számára.

7. Cristiano Ronaldo

Nem kérdés. A Real Madrid valaha volt legtöbb gólt szerző játékosa 450 góllal. 2009 és 2018 között 438 mérkőzésen szerezve ezt. Győztes DNS-e segített a csapatnak visszajutni olyan magasságokba, amelyek Alfredo di Stéfano óta nem voltak jelen. A portugál klasszis minden sorozatban gólt szerzett a Real Madrid játékosaként. A Real Madrid legjobb játékosa volt a 21. században.

8. Amancio Amaro

Amancio a jobboldal igazi tulajdonosa volt, amikor a Real Madridban játszott. Gyorsan és ügyesen viselte a habfehér dresszt 1962 és 1976 között. Kilenc bajnoki címet és egy Európa-kupát nyert a csapattal. Edzőként is rányomta a bélyeget a klubra, olyan játékos generációkat hozott létre, amely megváltoztatta a spanyol labdarúgást: Emilio Butragueño, Míchel, Rafael Martín Vázquez, Miguel Pardeza és Manolo Sanchís.

9. Alfredo di Stéfano

Minden idők legjobb játékosa. Támadott, védekezett, irányította a játékot és gólokat lőtt. Mindenütt ott volt. Di Stéfano 1953 és 1964 között játszott a Real Madridban, 396 mérkőzésen 307 gólt szerzett. 1956 és 1960 között minden európai kupadöntőben gólt szerzett, és ő volt a klub aranykorának középpontja.

10. Puskás Ferenc

A legjobb ballábas, aki valaha magára öltötte a Real Madrid mezét. Egy zseni egy csodálatos lövéssel, ami a „Canoncito Pummal” néven vált ismertté. 1958 és 1967 között volt Madridban, leküzdve a kétéves eltiltást. 31 esztendős volt amikor Spanyolországba érkezett, hogy továbbra is a generáció egyik legjobb játékosa maradjon. A Blancók színeiben 262 mérkőzésen 242 gólt szerzett. Eleget mondott.

11. Paco Gento

Gento 1953 és 1971 között volt a Real Madrid játékosa, a baloldal királya volt. Olyanokkal játszott együtt, mint Raymond Kopa, Héctor Rial, Di Stéfano és Puskás. Ő az egyetlen a férfi labdarúgás történelmében aki hat Európai-kupát nyert, és nem kevesebb, mint 12 bajnoki trófeát gyűjtött be.


forrás / összeállítás / fotók: AS

Talán ezek is érdekelhetnek:

ÁTIGAZOLÁSOK
BAJNOKOK LIGÁJASÉRÜLÉSEKVÁLOGATOTT

Leave a Reply