KARIM BENZEMA – „ÉLET A 9-ES MEZ MÖGÖTT”

Már az elején szeretném leszögezni, hogy ez egy szubjektív vélemény, azonban objektív tényekkel igyekszem hitelessé és elfogadhatóvá tenni azoknak, akiknek már a cím hallatán felállt a szőr a hátán.

Mi vezethetett oda, hogy a Benzemán való élcelődés, mára már egy ragályos népbetegséggé nőtte ki magát?

Leszögezném, hogy ez kimondottan magát Madridistának valló, magyar körökben van csak így. Más kérdés, hogy számomra ezek az emberek nem Real Madrid szurkolók, hisz aki tényleg az, az nem annak szurkol, hogy az éppen célkeresztben lévő francia valami hatalmas ziccert hagyjon ki, és ezt meglovagolva egy frappáns kiírással ő topkomment lehessen. Őket ha egy szóval kéne jellemeznem az a bohóc lenne. Míg Robert Lewandowszki szerint, Benzema minden idők legjobb 9-ese, addig a „ 10 millió fociszakértő „ országában a szurkolók szerint, még csak nem is Real Madrid szintű zsugás. Ez annak fejében érdekes, hogy ez a „botlábú” fickó, a KLUB történelmének hatodik legeredményesebb játékosa. Bár tudom, biztosan a véletlen műve az a több mint 200 gól, amit habfehér mezben az ellenfelek kapujába rámolt. 

Sportemberi nagyságát mi sem jellemzi jobban, hogy közel egy évtizedig játszott alá az ötszörös aranylabdás Ronaldonak, azért, mert a csapat érdeke ezt diktálta. Még akkor is, ha ez sokszor odavezetett, hogy saját maga árnyékává is vált. Emellett, kulcsfontosságú szerepet tölt be, a fiatalok beépítésében, hogy mást ne mondjak, Vinícius Jr. egyenesen példaképének tartja, és nem győzi közösségi felületein hangoztatni, hogy mennyit köszönhet Karimnak.

Az elmúlt években, ha a mezőnyben remekül játszott, akkor megkapta, hogy a csatárokat gólban mérik, és nem abban, hogy mit művel a mezőnyben.

Hát akkor tegyük meg, és mérjük gólokban! Az idei év elején Ronaldo pótlását mindenki Bale-től, Asendiotól, és Iscotól várta elsősorban. Nos, míg Benzema 17 gólnál tart a bajnokság ezen periódusában, addig a Bale, Asensio és Isco trió, összesen 12-nél. ( 8,1,3-as elosztásban). Ja, és még mielőtt valaki azzal jönne, hogy de xy mennyi gólpasszt adott, akkor ne felejtsük el, hogy azt beszéltük, hogy a jóságot gólokban mérjük. De viccet félretéve, Benzema 5, Asensio 4, Bale és Isco 2-2 gólpassznál tart. Benzema idei MECCSET eldöntő góljai összesen 24 pontot eredményeztek a megszerzett 60-ból. Ha nincs a francia, akkor a Gironát megelőzve a 13. helyen állunk a tabellán, az amúgy sem túl fényes szezonunkban. És ezeken nincs mit vitatkozni, nincs mit kiforgatni belőle. Ezek számok, amelyek tényeket eredményeznek.

Nem akarok álszerény lenni, nem akarok hazudni, és azt mondani, hogy nem téptem még hajamat, egy-egy ordítóan nagy kihagyott Benzema helyzet után. Viszont azt szeretném, hogy a mindennapokban ért munkahelyi/iskolai igazságtalanságokat, ne úgy vezessük le, hogy kedvenc csapatunk támadóját küldjük el obszcén stílusban a sárga föld alá. Ha annak szurkolunk, hogy Suarez, Griezmann vagy más  rivális csapatok csatárai elhibázzák helyzeteiket, az azt gondolom teljesen normális. De hogy annál, aki 10 éve a királyi címerért küzd, na ott nem. Én azt gondolom, hogy nem véletlen, hogy valamennyi edzőnél kirobbanthatatlan kezdő Karim. Ennek oka van, amit a szkeptikus, Benzemában kételkedő okostojások nem érthetnek meg Spanyolországtól 2000 kilométerre, egy fotelben ücsörögve sörrel a kezükben.

Kíváncsian várom a ti véleményeteket, hozzászólásotokat. Független attól, hogy az alátámasztja, vagy cáfolja fenti soraimat.

Talán ezek is érdekelhetnek:

ÁLTALÁNOS
real-madrid-vs-eibar
NYILATKOZATOK

Leave a Reply