Benzema: termékenyebb, mint valaha

Immáron tíz éve, hogy Karim Benzema a Real Madridot erősíti, de továbbra is sorra állítja fel az újabbnál újabb rekordokat. Jelenleg a spanyol bajnokság legjobb góllövője (10 találat), és további négynél tart a Bajnokok Ligájában.


2019-ben a kontinens harmadik legjobb góllövője, rögtön Kylian Mbappé mellett: mindketten 33 gólnál járnak, csak Lionel Messi (40) és Robert Lewandowski (45) előzi meg őket.

Ami a gólpasszokat illeti, abban második – szintén holtversenyben – Mbappé (11) mellett. Messi mögött állnak, aki 15-nél jár.

Jelenléte a csapatban kulcsfontosságú, hisz az elmúlt 70 mérkőzésből 69-szer volt a kezdőcsapat tagja, illetve ebben az idényben a meccsek 58,8%-án gólt szerez.

17 mérkőzésen 10 gólt szerzett, ami a legjobb mutatója amióta a Real Madridhoz szerződött. Felülmúlta a 2015/16-os idényt, amikor 20 gólt szerzett 36 mérkőzésen (55,5%). Az első idényében, Manuel Pellegrini irányítása alatt hét találatot szerzett 33 mérkőzésen, ez a leggyengébb mutatója: 21,21%.


Félelmetes a BL-ben is

Az idei BL-kiírásban négy gólnál jár, jóval lemaradva a 14-nél járó Robert Lewandowskitól – aki a legutóbbi meccsén szerzett négy gólt. Ugyanakkkor megelőzi Luis Suárezt (3), Rodrygo Goest (3) vagy épp Lionel Messit (2). 64 BL-gólja van, ami a jelenleg is aktív játékosokat illeti.

Előtte csak Cristiano Ronaldo (127) és Messi (114) áll. Itt érdemes azt megjegyezni, hogy Benzema 64 találatából egy sem született büntetőből. Cristiano 18-ból 15-öt, míg Messi 14-ből 11 büntetőrúgást értékesített. Lewandowski 63 gólnál jár, ő 8 tizenegyest értékesített.

Ezekből könnyű következtetni, hogy a Benzema iránti bizalom sokkal nagyobb, mint valaha. Úgy tűnik, hogy a frania felnőtt a feladathoz, és a legjobb úton jár ahhoz, hogy megdöntse saját rekordjait: amikor José Mourinho irányítása alatt 33 gólt jegyzett.


forrás: MARCA

Talán ezek is érdekelhetnek:

ÁLTALÁNOS
federico_valverde_hosszabbitott
BAJNOKSÁGNYILATKOZATOK

Leave a Reply