Zidane: „Minden nap erősek akarunk lenni..”

A Real Madrid holnap az Alavés otthonában lép pályára a spanyol bajnokság tizenötödik fordulójában, Zinedine Zidane pedig megtartotta a mérkőzés előtti sajtótájékoztatóját.


„Tudjuk, hogy kivel állunk szemben, és azt is amit elért eddig az Alavés. Ezt szeretnék folytatni ebben a szezonban is, de azt is tudjuk, hogy mennyire fontos ez a mérkőzés. Ez az egyetlen dolog amivel most foglalkozunk.”

„Nehéz lesz, egy nehéz helyszínre megyünk, egy nehéz ellenfél vár ránk. Az első perctől az utolsóig koncentráltnak kell lennünk. Folytatni akarjuk a megtett utat – növekedni, koncentrálni szeretnénk, és sikeréhesek akarunk maradni. Be akarjuk bizonyítani, hogy amit eddig csináltunk, az nem a véletlen műve.”


Valverde

„Szeretné megmutatni a tehetségét, nagyon magabiztos.Hihetetlen elkötelezettséget mutat, és folyamatosan tanul a csapattársaitól. Tudjuk, hogy mire képes védekezésben, és támadásban is. A védekezés ugyan nem egy játékos feladata, ez egy kollektív szempont, és e tekintetben jól teljesítettünk az elmúlt időszakban.”


Isco a PSG ellen

„Nagyon jól ismerem, és tudom mikor kell játszania. Jó munkát végez. Nagyon jól játszott a PSG ellen, és ez tükrözi a személyiségét is. Nagyon hatékony tud lenni, ezt épp bizonyította.”


Vinícius januári átigazolása

„Nem megy sehová, itt marad. Ennek a csapatnak a tagja. 26 játékos van itt, és talán nem játszik sokat az utóbbi időben, de számítunk rá. Amikor esélyt kap, bizonyít. Meglátjuk mi lesz vele holnap. Amikor esélyt kap, készen kell állnia. A helyzet az elmúlt szezon óta megváltozott, mert itt van Hazard és Rodrygo, akik jól teljesítenek. Tavaly brilliáns munkát végzett, és ugyanezt akarja tenni idén is, amikor játékperceket kap. Választanom kell, ez a munkám, és ez nem változik.”


Hazard sérülése

„Nem tudom mikor tér vissza. Semmi komoly. Elmondhatom, hogy jól halad a felépülése.”


Brahim és Mariano

„Januárban meglátjuk. Igaz, hogy nagyon keveset játszottak, de januárig még bármi történhet. Majd akkor megvizsgáljuk a helyzetüket. Jelenleg velünk vannak, jól dolgoznak az edzéseken arra az esetre, ha szükségünk lenne rájuk.”


Benzema

„Minden madridista büszke arra, amit értünk tesz. Büszkék vagyunk rá és az összes játékosunkra. Mi csak annyit szeretnénk, ha minden meccsen a legjobbját adná, ő pedig pontosan ezt is teszi, ezért is ilyen elégedettek vele a szurkolók. Mi semmi mást nem kérünk. Minden más tőlünk függetlenül történik, úgyhogy nem igazán tudok mit mondani erről.”


Aranylabda

„Nekem vannak a legjobb játékosaim, mindig ezt mondom, hiszen ez az igazság. Mindenki, aki itt van, a legjobb. Ez a világ legnagyobb klubja. Az enyémek a legjobbak. Nem emelhetek ki egyvalakit. Amikor Luka megnyerte tavaly a díjat, élete legjobb napjait élhette át, ezt elárulhatom. Most viszont nem mondhatok neveket, hiszen a számomra legjobbak mind itt vannak.”


El Clásico

„Arra készülünk, hogy a mérkőzést le fogjuk játszani. Hogy mi történik időközben, azt nem tudjuk, meglátjuk majd az idő előrehaladtával. December 18-án Barcelonában kell lennünk, készen kell állnunk a játékra, de jelenleg csak a holnapi meccsen jár az eszem.”


Modrić és a középpálya

„Minden középpályásom hihetetlenül koncentrált. Nem azért vagyunk itt, hogy egyetlen meccset megnyerjünk, ez az egész a trófeákról szól. Ezek elhódításához viszont a keret minden tagjára szükség van. Ez az én filozófiám: mindenkinek lehetőséget kell adni, ők pedig mindne nap bizonyítják, hogy játszani akarnak. Modrić szerepe nem fog változni, kulcsszereplő marad továbbra is. Vannak fiatal játékosaink, akik a kezdőcsapatba akarnak kerülni és jó munkát is végeznek. Ez meglehetősen kellemes fejfájást okoz számomra a keret összeállításakor.”


[via realmadrid.com | penam]

Talán ezek is érdekelhetnek:

Érdekességek
ÁLTALÁNOS
alaves-vs-real-madrid

Leave a Reply