Kérdések és válaszok a Real Madrid válságáról: Zidane marad? Érkezők és távozók?

Rendkívül nyugtalan helyzet van jelen a klubnál. A Sahtar Donyeck elleni vereséget követően eléggé sok kérdés merült fel, ezekre próbálta megtalálni a válaszokat a MARCA.


Egy ilyen krízis komolyan megkérdőjelezi Zinédine Zidane jövőjét, de nem csak ő vállalná ennek a felelősségét. Ugyanez igaz ez a játékosokra is, és Florentino Pérezre is, akiben még inkább élénkül új játékosok szerződtetése.

Következik a MARCA vizsgálata, hogy milyen változtatásokat hozhat e nehéz helyzet.


Túléli-e Zidane a BL-ből való kiesést?

Zidane a Real Madrid egyik legnagyobb legendája, és edzőként is hatalmas sikereket ért el, de a Blancók jelenleg nagyon rosszul állnak. Ez az irányítás komoly veszélybe helyezi a klub stabilitását. Ez lenne az első alkalom, hogy a Real Madrid nem tud bejutni az egyenes kieséses szakaszba, ami nyilvánvalóan kudarc és megnehezítené a francia tréner helyzetét.

Bármennyire is sikeres időszakot élt át az első érájában, ez alól még Zidane sem lehet kivétel. A Real Madridnak követelményei vannak minden trénerrel szemben, és az egyik a Bajnokok Ligájának egyenes kieséses szakaszának elérése.


Továbbjutás a BL-ben, kudarc az Atlético és Sevilla ellen?

A Bajnokok Ligájából való kiesés morál, hírnév és pénzügy szempontból is komoly csapást jelentene a klub számára. Két vereség a bajnokságban nyilván fájó lenne, de Zidane ezt valószínűleg túlélné, mivel rengeteg mérkőzés van hátra.

Hogy is áll jelenleg Zidane?

Zidane továbbra is főnök, aki rendkívül szép eredményekkel segítette a Real Madrid történelmét. De ma nem arra kell gondolnunk, hogy mi volt a múltban, hanem hogy jelenleg mi folyik a csapat házatáján.

Az eredmények nem jók, és bár mindenki bízik Zidane-ban – mint emberben -, de munkájának a teljesítménye a nem várt szinten van. A futballban pedig az eredmény a fontos.

Öltözői gondolatok Zidane-ról

Néhány döntéstől eltekintően – például a Valencia elleni kezdőcsapat, vagy bizonyos változtatások a mérkőzésekben, cserék – mindenki a francia mellett áll. Mindig arról szólnak a beszédek, hogy a játékosoktól függ egy edző jövője, de Zidane esetében ez nincs így. Mindenki mellette áll a csapatból.

Januárban érkeznek-e új játékosok?

Jelenleg nincs jele annak, hogy a klub gazdasági helyzete javult volna – ami alapvető tényező a potenciális erősítést illetően. Ha a jelenlegi keretből egy játékos a távozás mellett dönt – mint például Isco -, akkor szóba jöhet új igazolás.

A MARCA információi szerint a klub 200 millió euróval szeretné csökkenteni a költségvetést. A Real Madrid nem követi el azt a hibát, hogy megpróbálkozik új játékosok szerződtetésével – anélkül -, hogy először ellenőriznék a számokat. Nem fogják tönkretenni az elmúlt kilenc hónap munkáját.

Emellett Florentino Pérez érkezése óta a téli átigazolási időszakban nem sokszor érkezett új játékos.

Lesznek-e téli távozók?

Játékosoktól függ. Isco már közölte távozási szándékát, de a magas fizetési igénye miatt ez rendkívül nehéz helyzet. Emellett biztosan vannak más játékosok is, akik nem elégedettek a kapott játékperccel és esetleg új kihívásokra vágynak. A döntés a saját kezükben van.


forrás: MARCA

Talán ezek is érdekelhetnek:

BAJNOKOK LIGÁJANYILATKOZATOK
ÁLTALÁNOS

Leave a Reply