unionistas-de-salamanca-vs-real-madrid

Eden Hazard búcsúlevele

Szívhez szóló szavakkal búcsúzott Eden a Chelsea-től és annak rajongóitól, a családjától.


Tudjátok, hogy a Real Madridhoz fogok csatlakozni. Nem titok, hogy azóta arról álmodozom, hogy egyszer náluk fogok játszani, amióta fiatal fiúként meglőttem az első gólomat. Mindent megtettem annak érdekében, hogy se engem, se a csapatot ne zavarja meg ez a nehéz, találgatásokkal teli és médiafigyelemmel tarkított időszak, különösen az utolsó hat hónap.

Most, hogy a klubok megegyeztek egymással, remélem, megértitek, hogy kitartottam az álmom mellett, pontosan úgy, ahogy közületek is mindenkinek ki kellene tartania, ha esélye adódna arra, hogy megélje az álmát. A Chelsea elhagyása karrierem legnehezebb és legnagyobb döntése. Most, hogy egy már nem titok, szeretnék tisztázni egy dolgot, ami számomra mindig egyértelmű volt. Minden egyes pillanatot imádtam a Chelsea-nél, egyszer sem fordult meg a fejemben, hogy bármely más klubért valaha is elhagynám.

Mindössze 21 éves voltam, amikor csatlakoztam, szóval itt váltam férfivá és játékossá veletek. Ti segítettetek hozzá, hogy Belgium nemzeti csapatának kapitánya lehessek. Természetesen voltak nehéz időszakok a csapat számára és személy szerint nekem is, ilyen a profi labdarúgás. Mindenesetre a foci számomra azt jelenti, hogy nálam van a labda, meccseket játszom, élvezek minden pillanatot és úgy gondolom, hogy szerencsések vagyunk, hogy ezt a csodálatos játékot játszhatjuk. Ha valaki edzői tippet akar tőlem, mindig ezt mondom neki. Játszd a focit és élvezd!

Még akkor is mindent beleadtam, amikor nem ment jól a játék, ez pedig a csodás szurkolásotoknak köszönhető. Az a harcos szellemiség, a vágy, a feladás lehetőségének teljes elutasítása a Chelsea kultúrájának része, ez közvetlenül tőletek jön.

Amikor visszagondolok a különleges pillanataimra, amelyeket a Chelsea mezében éltem meg, rengeteg dolog jut eszembe. Nagyon szerencsések vagyunk, hogy sokkal több mérkőzést nyertünk, mint amennyit elveszítettünk. Azok, akik ismernek, tudják, hogy nem vezetek listát arról, hogy mit nyertem, csak annyit mondhatok, hogy minden egyes csapat- és egyéni siker csodálatos volt. Egy napon képes leszek majd leülni egy pohár sör mellé, hogy nevetve, büszkén meséljek a kihagyott tizenegyesemről, ami előkészítette a fejesemet, amivel megnyertük a Palace ellen a bajnokságot, vagy a Tottenham, Arsenal, Liverpool elleni gólokról.

Élénken élnek bennem ezek az emlékek, az általatok megteremtett hangulat miatt. Remélem, hogy ti is olyan büszkén fogtok emlékezni rájuk, mint én. Akár az Egyesült Államokban túráztunk, akár a Sunderland ellen játszottunk egy keddi napon, Oroszországban szerdán vagy az ÖSSZES meccsüknön a Bridge-en, mindig támogattatok, bátorítottatok, hogy játsszam a játékot, legyek önmagam. Remélem, hogy ti is annyira jól éreztétek magatokat, amennyire én.

Sok nagyszerű játékosunk van, a legbüszkébb pedig a csapatként megélt pillanatokra vagyok. Megnyertük az FA-kupát, a ligakupát, az Európa-ligát és a bajnokságot is. Együtt, családként. Mindegyik cím különleges a maga módján, a Bakuban lejátszott meccsünk néhány héttel ezelőtt pedig a tökéletes lezárása volt egy hosszú, világbajnokságot követő idénynek.

A Chelsea és különösen a Chelsea szurkolói mindig különlegesek lesznek számomra, a következő idénytől pedig mindig elsőként fogom követni az eredményeiteket. Remélem, hogy összesorsolnak minket a BL következő kiírásában, és az azt követőkben is, hogy újra találkozhassunk.

Mielőtt elmegyek, szeretnék egy utolsó köszönetet mondani mindenkinek a klubnál az óriási erőfeszítéseikért, amiknek köszönhetően túléltünk minden pillanatot. Minden kollégámmal el fogunk búcsúzni egymástól a megfelelő pillanatban, de meg kell köszönnöm Mr. Abramovich-nak és csapatának, hogy nem egy, hanem két álmomat is segítettek megvalósítani. Az első az, hogy a Chelsea játékosa lehettem, a második pedig az, hogy most a Real Madrid játékosa lehetek.

A legjobbakat kívánom mindegyikőtöknek, barátaim.

Eden


forrás, fotó: penamadridista & Facebook

Talán ezek is érdekelhetnek:

ÁTIGAZOLÁSOK
ÁLTALÁNOS
hazard_a_real_jatekosa

Leave a Reply