Bale értéke jelentősen csökkent

Jelentőset csökkent a walesi piaci értéke számos adat alapján.


A Transfermarkt.com frissen közzétett adatai alapján drámai csökkenés figyelhető meg Gareth Bale piaci értékével kapcsolatban. A szaklap mindössze 60 millió euróra becsli Bale árát, ezzel pedig holtversenyben van Joviccsal, Asensióval, Iscóval, Kroosszal és Casemiróval.

Bale értéke 90 millióról 60 millióra csökkent

Mai napig felejthetetlen az az ollózás amit a walesi mutatott be még a tavalyi BL-döntőben a Liverpool ellen, ekkor volt az értéke 90 millió euró. Azóta sokminden megváltozott, a 2018/19-es szezonban tragikusnak mondható dolgok történtek – főleg vele kapcsolatban – de ezt mind a klub, mind pedig a madridisták is szívesen felejtették el. Bale mellett egyetlen játékos van akinek drasztikusan csökkent az értéke az elmúlt egy évben, ez pedig Marcelo. A brazil ára 2018. májusában még 60 millió euró volt, mára ez már csak 25.

Összességében Bale az ötödik olyan játékos akinél hatalmas csökkenést mért a Transfermarkt. Azt azonban fontos megjegyezni, hogy a walesi az elmúlt szezonban még mindig a 20′-as éveiben volt – a többi három játékos (Marcelo, Diego Costa, Alexis Sánchez) már ekkor betöltötte a 30-at. A szaklap pedig az életkor mellet a teljesítményt figyeli, ez tette rá Bale-re a bélyeget. Zidane visszatérésével csupán 48%-os adatot figyelhetünk meg a kezdőcsapatba való kerülésért, arról nem beszélve, hogy a csapat utolsó meccsein szinte köze sem volt a játékhoz.

A CIES és a KPMG még kevesebbre értékeli Bale árát

Míg a Transfermarkt 60 millióra becsli a játékos árát, addig a CIES 40-50 milliót jegyez. A KPMG is hasonló összegekben gondolkodik, szerintük sem több ez az összeg 52 milliónál.


AS, Transfermarkt

Talán ezek is érdekelhetnek:

Galéria
ÁLTALÁNOS
eder_militao_bemutatas_rosszullet

Leave a Reply