Zidane megtalálta a saját Pogbáját Valverdében

Minden szempontból lenyűgöző az uruguayi középpályás, és ezt már Zidane is tudja.


Federico Valverde tökéletesen bizonyította, hogy nincs szükség Paul Pogba szerződtetésére, ami végül egyébként sem sikerült a Manchester United határozott visszatartása miatt. Zidane elsődleges célpontja a honfitársa volt a középpálya megerősítésére, többek között egy energikus és fiatal játékost szeretett volna erre a posztra, és ezt csak Pogbában látta. Az elmúlt napokig.

Mateo Kovacic és Marcos Llorente eladása, illetve Dani Ceballos kölcsönadása azzal a ténnyel szembesítette Zidane-t, hogy csak pár lehetősége van a középpályára, plusz Valverde. Az szezon elején bekövetkezett sérülések – különösen Modricé – megnehezítették a francia tréner életét, de a megoldás végig a szeme előtt volt, amit mára már ő is észrevett.

“Örülök neki. Megérdemli a lehetőséget, és mindig bizonyítja, hogy milyen jó játékos is ő. Fejlődik, kivételesen jól teljesít – mindig keresi a labdát, és a gólokból is kivette a részét. Valverde egy modern játékos, és nem csak a támadásokban, hanem sokat dolgozik a védelemben is, és ez fontos a mai fociban. Örülök a teljesítményének, és kapja a játékperceket, mert rászolgált a munkájával”. – nyilatkozta Valverdéről Zizou a Granada elleni mérkőzés után.

Zidane egyértelműen örül, a klub pedig már belátta, hogy nincs szükség befektetni azt a 120 millió eurót Pogbáért cserébe. Valverde személyében számos tulajdonság megtalálható, amit a francia szakember egy nagy névben keresett. Mindezt nagyon fiatalon láthatjuk tőle, 21 évesen.


forrás: MARCA

Talán ezek is érdekelhetnek:

ÁLTALÁNOS
toni_kroos_megserult
VÁLOGATOTT

Leave a Reply