Itt az idő Rodrygo és Vinícius számára

Hazard, James, Lucas és Bale sérülése lehetővé teszi a két ifjú brazilnak, hogy bizonyítsanak.


Rodrygo és Vinícius immáron „hivatalosan” is megkapta azt az esélyt, hogy a csapat elkövetkezendő mérkőzésein szerephez jussanak, és a lehető legjobbjukat mutassák be Zidanenak. Hazard, Bale, James, Lucas és Marco Asensio távolléte jön kapóra természetesen nekik.

A Real Madridnak tizenhat nap alatt öt mérkőzése lesz (Espanyol, Brugge, Valencia, BARCELONA, Athletic) és a két brazil kulcsszereplő lesz a csapat sikerében, hogy továbbra is a tabella élén maradjanak, vagy akár a vezetést is átvegyék.

A sérülések – nagyon hirtelen – újra megtalálták Zidanet:

  • Eden Hazard (bokasérülés, 4-6 hét)
  • Gareth Bale (combizom sérülés, 2-3 meccs)
  • Lucas Vázquez (lábujjtörés, 1,5 hónap)
  • James Rodríguez (ínszalag húzódás, 1,5 hónap)
  • Marco Asensio (hátsó keresztszalag-szakadás és porcsérülés, 2020. február)

Rodrygo és Vinícius előre

Ez azt jelenti, hogy Vinícius és Rodrygo – akik ebben a szezonban külön utakkal ismerkedtek – most megkapja a lehetőséget, hogy együtt játszanak. Az előbbi megállt azon a bizonyos úton, hisz ebben az idényben mindössze négy mérkőzésen (Celta Vigo, Levante, Osasuna és Mallorca) volt a kezdőcsapat tagja, és két egymást követő találkozóra nem is nevezték. Az összes rendelkezésre álló percből Vinícius mindössze 26,2%-ot játszott, összesen 448-at.

Rodrygo hallkan indult, de az ő helyzete sem túl rózsás, hisz ő 20 perccel játszott csak többet. Debütálásán 95 másodperc elteltével gólt szerzett, ezután jött a Bajnokok Ligájában való mesterhármas, illetve gólpassz. 18 évesen mindezt, ne felejtsük el.

Jovic, Brahim és Mariano a hidegből jön

A két brazil mellett Zidane több játékoshoz is fordulhat. Luka Jovic, aki még idén nem találta helyét a csapatban, illetve a lehetőséggel sem „boldogította” őt a francia mester: 13 mérkőzésből mindössze háromszor volt a kezdőcsapat tagja, egyetlen gólja van.

A rotálást ismét választhatja Zidane, hogy kicsit Benzemát is pihentesse – megadva ezzel a lehetőséget a szerb támadónak. Mindezt a 18-án esedékes El Clásico előtt, tehát Jovic az Espanyol ellen valószínűleg kezdő lesz. Ugyanez következhet a Brugge elleni, tét nélküli mérkőzésen is.

Zidane kénytelensége Brahim Díaznak és Mariano Díaznak is kapóra jöhet, hisz ők ténylegesen kihagyták az egész szezont. Brahim mindössze 18 percet játszott, Mariano pedig egyetlen másodpercet sem, még a keretbe se került nevezésre.


forrás: AS

Talán ezek is érdekelhetnek:

SÉRÜLÉSEK
Bale is sérült
ÁLTALÁNOS
g_bale_serules
Bale ismét megsérült

Leave a Reply