2019 volt Bale legrosszabb, míg Benzema legjobb szezonja

29 gólkülönbség. Egy kis év végi statisztika a walesiről, és a franciáról.


A 2019-es esztendő volt Gareth Bale legrosszabb szezonja, amióta (2013) csatlakozott a Real Madridhoz.

Még rosszabb a 2017-es événél is, amikor a sérülések is jobban hátráltatták őt. Akkor kihagyott 29 találkozót, majd 24 tétmérkőzésen hat gólt szerzett. 2019-ben a walesi szélső szintén hat gólt szerzett, viszont 33 mérkőzésen.

Mindössze egyetlen hazai gólt szerzett a Bernabéuban, lássuk be, hogy egész biztosan nem benne találta meg a klub Cristiano Ronaldo helyettesítőjét. Ez az egyetlen találat még márciusban született, a Celta Vigo ellen. A többi gólját az Atlético Madrid, Levante és a Villarreal ellen lőtte. A Real Madrid góljainak (100) mindössze hat százalékát szerezte őt.

És itt vagyunk az alagút másik végén, ahol Karim Benzema vár minket – akinek a 2019-es esztendő volt a legjobb idénye a habfehér mezben.

A francia zseni 50 mérkőzésen 35 gólt szerzett, ez pedig a legjobb, amióta a Real Madridot erősíti. 2017-ben 14-et, míg 2018-ban 18-at lőtt. Benzema a Real Madrid egyik „talizmánja” az ellenfelek kapuja előtt, aki 25-tel többet szerzett, mint a klub második legeredményesebb játékosa, Sergio Ramos (10).

Míg Bale csak egyet, addig Benzema 19-et szerzett a csapat összes (57) hazai pályán szerzett találatából.

Annak ellenére, hogy 2019-ben csak 14 mérkőzést játszott a Real Madridban: Rodrygo Goes a csapat harmadik legjobb gólszerzője, hat találattal. Öt közülük hazai pályán, köztük a Galatasaray elleni mesterhármasa is.


forrás: MARCA

Talán ezek is érdekelhetnek:

Kiemelt
ÁLTALÁNOS
iscora_sokan_palyaznak

Leave a Reply