A Real Madridnál való újévi csalódások

Lassan már megszokottá válik, hogy a Real Madrid igen „fáradtan” kezdi az új esztendőt a karácsonyi szünet után, főleg ami a Santiago Bernabéuban való mérkőzéseket illeti.


A Blancók az elmúlt öt esztendőben mindössze egyszer tudtak győzelmet szerezni a új év első tétmérkőzésén.

2019. januárjában a Santiago Solari által irányított csapat egy 2-2-s döntetlennel kezdte az évet, majd néhány nappal később 2-0-s vereséget szenvedtek a Real Sociedadtól hazai pályán.

Két éve ugyanez történt, akkor egy Celta Vigo elleni döntetlennel nyitottak, majd egy Villarreal elleni vereség következett.

Az elmúlt öt év egyetlen győzelme 2017-ben érkezett, amikor a Zidane által irányított gárda 3-0-s győzelmet szerzett a Sevilla felett, majd 5-0-s mérkőzést (szintén győzelem) játszottak a Granadával, természetesen a bajnokságban.

Rafa Benitez elvesztette munkáját, miután a 2016-os nyitómérkőzésen egy 2-2-es döntetlent játszott a csapat, de ugyan ide sorolható Carlo Ancelotti Madridja is, akik egy évvel korábban vereséget szenvedtek. Mindkét esetben a Valencia ellen.

A Real Madridnak a Getafe lesz az első ellenfele 2020-ban, akik mindössze egyszer kaptak ki ebben a félszezonban hazai pályán. Ez mellett öt győzelem, és három döntetlen a mérlegük. Zidane játékosainak felkészültnek kell lenniük, hiszen a karácsonyi szünet előtt három döntetlent értek el olyan csapatok ellen, mint a Valencia, Barcelona és Athletic Club.


forrás: MARCA

Talán ezek is érdekelhetnek:

ÁLTALÁNOS
benzema_szerzodes_hosszabbitas
Karim Benzema hosszabbított
BAJNOKSÁG

Leave a Reply