Későn ébredtünk, kiestünk a kupából: Real Madrid – Real Sociedad 3-4

Váratlan pofonba szaladt bele Zidane csapata, a baszk klub búcsúztatta a Real Madridot a Király-kupából. Összefoglaló.


A Real Madrid hazai pályán szenvedett 4-3-s vereséget a Real Sociedad együttesétől a Király-kupa negyeddöntőjében. A Blancók gyengén kezdtek, és csak a végjátékra sikerült felébredni, ami már kevés volt. A gólok jöttek, viszont a továbbjutás sajnos elmaradt.

A mérkőzés kezdetén többször is helyzetbe kerültek Zidane fiai, főszerepben James és Benzema. Mindketten próbálkoztak, viszont nem sikerült betalálni Alejandro Remiro hálójába.

A 22. percben Martin Ödegaard kapott jó labdát, amit gondolkodás nélkül kapura is lőtt, Aréola viszont nem tudott hárítani. 0-1.

Újabb próbálkozások a Blancóktól, de gól nincs. A másik oldalon ugyanez, itt Alexander Isak került nagyon jó helyzetekbe. Az első félidő ebben az ütemben is folytatódott, így 0-1-s állással mehettek szünetre a srácok.

A második játékrész rögtön egy Sociedad-góllal kezdődött, amiért A. Isak volt a felelős. Betalált, de les miatt érvénytelen a találata. Néhány perccel később már nem ez a forgatókönyv, érvényes gólt szerez, – sőt: két perccel később újra megzörgeti Aréola hálóját, így az 56. percben már 0:3 áll az eredményjelzőn. Hihetetlen.

Három perccel később Brahimnál a labda, Marcelo kapja. A brazil nem hibázik, szépít! 1-3.

A hazai gólt követően a Real Madrid felébredt, és rögtön helyzetbe is került Vinícius, viszont lövése a kapufa mellé ment. Pár perccel később minden remény veszni látszott: Merino gólt szerzett, így a 69. percben már 4-1-re ment a Sociedad.

Húsz perc a mérkőzésből, a Blancók pedig csak próbálkoztak. Vinícius érkezett egy beadásra, de les miatt érvénytelen az akció. Két perccel később újra Vini helyzetben, a labdát középre tette – amit a csereként beálló Rodrygo váltott gólra. 4-2.

A mérkőzés utolsó perceiben Nacho is gólt szerzett, de már túl késő volt. A vendégek emberhátrányba is kerültek, de ez sem segített a hazaiaknak. 3-4. A Real Madrid ezzel pedig búcsúzott a Király-kupától, a Real Sociedad viszont bekerült a legjobb négy közé.

https://www.youtube.com/watch?v=eNclLHnQ-7E


 

Talán ezek is érdekelhetnek:

ÁLTALÁNOS
real-madrid-vs-real-sociedad
ÁLTALÁNOS
gareth_bale_lelepett
Gareth Bale ismét lelépett

Leave a Reply