A csapat szezonja Casemirótól függ

A MARCA újságírójának, Jose Luis Hurtado véleménye.


Zinédine Zidanenak meg van az a képessége, hogy egy tornádót is megállít egyetlen támadással; ezt a klubnál töltött első periódusában tanulta meg. A Real Sociedad ellen egy C-terv állt fel, ezen játékosok pedig nem álltak készen. Fájó pont, kiesés a kupából.

Néhány perc alatt látni lehetett, hogy a Real Madrid középpályája a senki földjévé válik Casemiro hiánya miatt, akit Zidane előszeretettel szeret klónozni. A Blancók összeállítása rendetlen volt. A hiányzók között többek között ott volt Courtois, Carvajal, Mendy, Varane, Modric, Hazard és Gareth Bale is. Bár az utóbbi szinte mindig.

Casemiro szerepe kulcsfontosságú a csapat számára, a brazil egy olyan játékos aki az egyik percben a pálya egyik, majd rögtön a másik oldalán van. Ő aza játékos, aki fedezi a passzsávokat, kihasználja az ellenfél hibáit, és gólhelyzetbe is tud kerülni egyetlen fentebb lépéssel. Nélküli mindenki egy kicsit rosszabbul játszik. Ahogy a Barcelona függ Lionel Messitől, a Real Madrid függ Casemirótól. Két játékos, akiktől függnek saját csapataik.

Casemiro jelenléte oly nagy, hogy nélküle Valverde is rosszul teljesít. A két játékos sorra állította volna meg a Sociedad támadásait. A brazil hiánya miatt rémálom övezte a csapatot, a védelem újra és újra megnyílt a baszk klub előtt.

A minőségi játékot a Real Madrid szívvel próbálta helyettesíteni, ami alap dolognak számít a Bernabéuban. A vendégek edzője, Imanol Alguacillal dicséretet érdemel, mert tudta, hogy hogyan szedje szét Zidane alakzatait Casemiro nélkül.


forrás: MARCA

Talán ezek is érdekelhetnek:

ÁLTALÁNOS
gareth_bale_lelepett
Gareth Bale ismét lelépett
BAJNOKSÁG

Leave a Reply