Az okok, amiért a klub Hakimi visszatérésére törekszik

A Real Madrid már el is könyvelte, hogy Achraf Hakimi a 2020/21-es idényben az első csapat tagja lesz.


A Real Madrid minden erejével azon dolgozik, hogy a 21 esztendős Achraf Hakimit az első csapathoz tegye a következő idénytől kezdődően. A jelenlegi idény felfüggesztése lehetőséget ad arra, hogy a klub nyugodtan tervezze a jövő csapatát.

A jelenleg Dortmundban szereplő játékos visszatérésének biztosítása kiemelt jelentőségű a Bernabéuban, mivel a játékos szerződése 2021-ben lejár. A klub rendkívül ragaszkodik a marokkói csillag kontraktusának meghosszabbításához. Amennyiben ez nem sikerül, Achraf januárban nyugodtan tárgyalásokat kezdeményezhet más klubokkal, majd ingyen távozhat. Íme néhány ok, amiért a klub ragaszkodik a marokkói védő azonnali visszahívásán.


Bundesliga statisztikák

Achraf igazán megkönnyítette a német csapat menetelését, és gyorsan elnyerte Lucien Favre bizalmát, ezzel pedig kulcsfontosságú szereplővé vált. Első évében három gólt szerzett, és hét gólpasszt adott 2349 játékperc alatt – emellett két alkalommal lett a hónap játékosa. Második idénye még lenyűgözőbb volt, mivel a jobboldali védő hét gólt szerzett 2900 pályán töltött perc alatt.


Sokoldalúság

Achraf azon képessége, hogy több poszton is képes játszani, rendkívül nagy erősség. A fő posztja a jobboldal, de a marokkói válogatottban baloldalt játszik, valamint a Dortmundban számos alkalommal kapott szerepet szélsőként is.


Gólerős

Cristiano Ronaldo távozása óta a Real Madrid bajlódik gólok tekintetében – sem Gareth Bale, sem az új igazolás, Luka Jovic nem tudta átvenni ezt a szerepet. Annak ellenére, hogy védő, a marokkói rendkívül gólerős: tíz találata van ebben a szezonban.


Gyorsaság

Tavaly decemberben, amikor a Dortmund a Lipcse ellen lépett pályára Achraf 36,2 km/h-s sprintet vágott le, ami rekordnak számít a német csapatban. Megörte a korábbi, 35,8 km/h-s rekordot, amit az FC Köln védője, Kingsley Ehizibue állított fel.


Fiatal

Mivel a Real Madridnak jelenleg hét (Ramos, Nacho, Marcelo, Kroos, Modric, Bale és Benzema), legalább 30 éves játékosa van – muszáj a fiatalságra építeni, ami szinte – mint tudjuk -, alap a klubnál. A klub terve, hogy fiatalokat építsen be a csapatba, Achraf pedig erre tökéletes szereplő. Németországi és válogatottbeli tapasztalai miatt komoly kihívást jelenthet Carvajal számára.


forrás: realmadrid.com

Talán ezek is érdekelhetnek:

Kiemelt
ÁLTALÁNOS
radomir_antic_meghalt
Elhunyt Radomir Antić

Leave a Reply