Roberto Carlos: „10 perc alatt elhagytam az Intert a Real Madridért”

Roberto Carlos nemrég beszélt arról, hogy mindössze tíz percbe telt amíg elhagyta az Inter csapatát, és a Real Madridba igazolt.


A brazil legenda mindössze egy évet töltött az Inerben, majd 1996 nyarán érkezett meg a Santiago Bernabéu környékére.

„Az Internél szélsőként használtak, sőt, néha csatárként is” – mondta Roberto Carlos egy élő Instagram videóban a FIFA hivatalos profilján.

„A nagy baj az volt, hogy hét gólt lőttem az első hét meccsemen. Aztán előre tettek, és sokat szenvedtem. Beszéltem az elnökkel [Massimo Moratti], hogy elmondjam neki nem tudok elől játszani, mert közeleg a Copa América, és hátvédként kell játszanom, hogy ott pályára léphessek.”

„A furcsa dolog az volt, hogy azon a napon találkozóm volt a Real Madrid elnökével, Lorenzo Sanzzal, és mindössze tíz perc alatt csatlakoztam a Real Madridhoz.”

Roberto Carlos bal lábát senkinek sem kell bemutatni, a rendkívül erős lövései tették őt halálos szabadrúgóvá. A brazil most elmesélte, melyik két szabadrúgása tartozik a kedvencei közé:

„A Barcelona elleni gól szabadrúgásból” – adta válaszul, amikor a kedvenc Real Madrid góljáról kérdezték.

„A franciák elleni gólom Párizsban, a brazil válogatottal” – árulta el, hogy melyik lövése tett őt világhírűvé. „A labda nem volt túl nehéz, és ez megkönnyítette a dolgomat.. (hogy elcsavarja a játékszert)”.

Karrierje során nagyon sok fenomenális játékos ellen lépett pályára, ám három legkeményebb ellenfele mind Spanyolországban játszott:

„Joaquin [Sanchez], Samuel [Eto’o] és [Luis] Figo” – válaszolt a brazil. „Figo nagyon kemény volt. Ő a legkeményebb ellenfél, akivel valaha is találkoztam.”


forrás: MARCA

Talán ezek is érdekelhetnek:

Általános
Általános
A Valdebebas készen áll

Leave a Reply