Zidane

Zidane és a lehetőségek

Most, mikor csupán 7 forduló van a La Liga végéig, a csapatokon kezd látszani a feszített menetrend miatti fáradság. Határozottan előnyben vannak azok a csapatok, amelyek nem néhány játékosuktól függenek. És ezek között szeretett csapatunk áll az élen.

A választások

Zidane a szünet után újraindított versenyben megmutatta, hogy képes a váratlant is meghúzni. Az elmút egy év igazolásai is értelmet nyernek végre. Mély a merítési lehetősége és él is vele. Az érinthetetlen embereit leszámítva ( Ramos, Varane, Courtois és Casemiro ) mindenki szerepel. Még Reinier is lehetőséghez jutott volna már, hiszen a Castilla-ból behívható, de éppen izomsérülés miatt nem tudott rendelkezésre állni. Helyette Javier Hernandez kapott meghívást, de játékperceket végül nem. 21 játékos lépett pályára eddig a szünet óta.

Köztük Rodrygo az Eibar ellen, ami arra a feltételezésre enged köverkeztetni, hogy hamarosan újra látjuk. Jovic, Nacho és Vazquez még sérültek és Modric eltiltás miatt hagyja ki a következő összecsapást, de így is 21 játékosból választhat Zidane.

Zidane új húzása

A Mallorca ellen láttuk, tud rotálni és tud váratlant húzni Zizou. A Hazard-Vinícius-Bale támadótrió mögé (és Valvedere és Modric elé) helyezett Benzema megzavarta alaposan az állóvizet. Asensio esetleg ide, de az alap elgondolás remek volt. A megszokott 4-4-2 és a ritkán alkalmazott 4-3-3 mellett idén még a Spanyol Szuperkupán a 5-2-2-1-et is láttuk.

Igen, Zidane megújult és megújult a csapat is. Megújult a játék. Szemmel látható egyenletes fejlődés követhető nyomon ősz óta. Emlékszünk, tavaly nyáron mennyi szégyen érte a csapatot, melynek kiteljesedése az Atletico elleni csúfos vereség volt.

Szeptembertől viszont új időszámítás kezdődött. Zidane feltérképezte játékosai adottságait, az új tagokat sikerrel integrálta a seniorjai adta vázba. Hazard sérülése vissza vetette abban, hogy a munkája felépülve kiteljesedjen. Talán éppen most lesz kész majd abban a szezonhajrában, ahol pont erre van szükség.

A Real Madrid nincsen többé egy játékosnak kiszolgáltatva, a munkát és a játékosokat nem akasztja el edzőváltás és széthúzás. Vége a lázadásnak és vége a szenvedésnek.

Amikor azt látjuk, hogy a játék lassul, az immár nem a feladás vagy a fáradtság jele. Annak a jele, hogy nagyon okosan beosszák az erőt és a lendületet, hogy az a szezon végéig kitartson. Ennek a csapatnak valós lehetősége és esélye van a bajnokság megnyerésére. Egyenlőre nem aggódok. Az El Español egy nemes és korrekt ellenfél. Aggódni inlább a Getafe miatt fogok, hiszen ismerjük a hentesek és hóhérok társaságát. Rajtuk legyünk túl sikeresen, főleg sérülésmentesen!

Na de nem futok ennyire előre a jövőbe.

A cikk vázát a Marca írásira alapoztam, a képek szintén onnan.

Talán ezek is érdekelhetnek:

ÁltalánosÁTIGAZOLÁSOK
Akik kellenek, akik nem
BAJNOKSÁG

Leave a Reply