Mayoral: 2 évre a Roma-ba

Borja Mayoral tegnap este hivatalosan is az AS Roma játékosa lett a következő 2 szezonra. Mivel a szerződése 2021 június 30-án lejárt volna Madridban, így először ezt hosszabbították meg 2023 június 30-ig.

A Roma szép pénzt fizet a jobbhátvédért, az első szezon végén 15 millió eurot, a második szezon végén pedig további 20 milliót, valamint Mayoral fizetését is ők állják. A Roma vásárlási opciót kapott, vagyis a 2 év leteltével meg is vehetik, vagy visszatér Madridba.

Romaban felkerült az asztalra a hírek szerint Luka Jovic neve is, de ez egy sokkal drágább és bonyolultabb lehetőség lett volna.

Mayoral az első napon interjút is adott a klub médiájának, amelyben rövid távú kilátásairól beszélt:

 „Ez egy új kihívás számomra, ez egy olyan kihívás, amely elbűvöl. A Serie A egy bajnokság, amely gyorsan erősödik. Remek csapatban vagyok, és biztos vagyok benne, hogy sokat fogok tanulni az olasz futballban. Az itt álló védőkkel nehéz a versenyt felvenni, de ez segít abban, hogy nagyszerű játékossá váljak „- mondta.

 „(Az edző, Paulo) Fonseca felhívott, és elmondta, hogy nagyon érdeklődik irántam. Azt mondta, hogy már régóta ismer, és szeretne a Roma-ban edzeni engem. Azt mondta, hogy sok lehetőséget kapok a csapatban. Miután meghallottam ezeket a szavakat, mindent megtettem, hogy minél előbb idejöhessek „- vallotta be.

Mayoral 2 évet a Levante csapatánál töltött kölcsönben, ahol 69 meccsen 14 gólt szerzett. Most, 23 évesen ez a lépés minden valószínűség szerint előrelépés a karrierjében. Roma-ban 4 másik spanyol csapattása lesz: Pedro, Pau Lopez, Gonzalo Villa és Carles Pérez.

A Marca cikke alapján.

Talán ezek is érdekelhetnek:

SÉRÜLÉSEK
Carvajal megsérült
Általános

Leave a Reply