A szerződések hosszabbítása

Jelenleg három olyan játékosa van a keretnek, akik 2021-ben akár ingyen is távozhatnak, amennyiben a klub nem hosszabbítja meg velük a szerződést. Ramos, Modric és Lucas szerződése is jövőre jár le. Nacho megállapodása pedig 2022-ig szól.

Mindenki türelmetlenül várj, különösen a kapitány esetében, hogy a klub végre eléje tegye a mindkét fél számára megfelelő szerződést. És minden fórumon azt olvasni, hogy a megállapodás meg is született már. Mert mindkét fél számára az egyértelmű cél az, hogy Ramos maradjon.

Perez és Ramos között a kapcsolat remek. Mégis mi az oka, a mégsincsen aláírva még az a bizonyos hosszabbítás?

Modric esetében a kérdés ugyanaz, hiszen tizesünk is egyértelműen lenyilatkozta: Madridban szeretne maradni és innen vonulni majd vissza. Vele se történt még meg a szerződése aláírása.

Lucas Vasquez ugye az a játékos, akire Zidane tesz folyamatosan tétet, mostanában pedig nyerni is szokott vele. Az edző egyértelműen kinyílvánította elkötelezettségét is iránta. „Madridban dobog a szíve” – mondta nemrégiben, és a bizalmat Lucas láthatóan igyekszik is meghálálni, egyik legjobbja volt az Inter elleni mérkőzésnek.

Igaz, Nacho szerződése 2022-ig szól, mégis ha a nyáron kinyílik az átigazolási ablak, akár ajánlat is a érkezhet rá. Így jobb lenne biztosan tudni, hogy a jövőben is velünk marad. Sokáig nem kellene halogatni vele sem a megállapodást.

Mégis, mire vár Perez? Zidane szereti a játékosait, szemmel láthatóan és szavakkal is el kötelezte magát már nem egyszer minden kerettag iránt. Meg van elégedve velük és soha, egyetlen szóval nem állított olyat, hogy bárkit el szeretne engedni.

A válasz bizony jelenleg a kényes pénzügyi egyensúlyon van. Perez meg kell várja, mit mutat majd a mérleg az őszi szezon végén. Egészen pontosan még csak körülbelül se tudni, kinek mennyi pénzt ígérhet felelősen. A pandémia közepén ez nem meglepő, hiszen rengeteg bevételtől esett el a klub. Nem kapkodhat és innen is tisztelet a felelősségtudatáért.

Noha mindannyian boldogan és nyugodtan tudnánk magunk mögött – bele értve a játékosokat és a klubot is-hogy a kedvenceink maradnak, még egy kicsit várnunk kell.

Talán ezek is érdekelhetnek:

SÉRÜLÉSEK
Dani Carvajal megsérült
BAJNOKSÁGÖSSZEFOGLALÓK

Leave a Reply