Az új Bernabeu titkai- videóval!

Noha a szentély építéséről sok fotó és videó látott napvilágot, rengeteg olyan kérdés van, amire feleletet eddig nem kapott a közönség. A munkálatok felgyorsított tempóban haladnak, hiszen a járvány miatt zárt kapus mérkőzések lehetővé teszik, hogy továbbra is Valdebebasban, a Di Stefanoban zajlanak.

A legnagyobb fejtörést a feltekerhető, vissza húzható gyep okozza. Az egyértelmű, hogy a stadiont nem csak futballmeccsekre szánják. Koncertek és más sportesemények helyszíne is kell majd legyen (elsősorban a klub kosárlabda mérkőzéseinek a helyszíne is kell legyen), a legjobb kihasználás érdekében. És elkészült a gigantikus föld alatti raktár a szerkezettel, ami a gyepet villámgyorsan elrejti, az viszont még kérdés, hogyan marad a fű zöld feltekert állapotában. Akinek van gyep a kertjében, tudja, hogy elég néhány óra, hogy a fűszálak sárgulni kezdjenek.

Titkozatos az öltözők kialakítása is. Egyetlen kép se látott napvilágot még róluk. Azt is homály fedi, hogy lesz – e az öltözők mellett fedett, bemelegítésre alkalmas terem. Szó volt erről is, de a belső munkálatok helyszínére nem jutott be senki. A játékosok stadionba érkezése is megváltozik, mivel a busz a Bernabéu régi sarkának parkolóján keresztül fog bejutni, nem Padre Damián keresztül. De erről sincs kép …

Kérdés továbbá, hogy a komplexumban helyet kap-e az a bizonyos luxus szálloda, vagy sem. A madridi városvezetés elvetette az ötletet, hogy a stadion hotel is legyen egyben, de egy néhány lakosztályt magában foglaló szálló kialakítása nem lehetetlen. Ez a korábbi VIP páholyokat váltaná ki, amolyan legmagasabb szintű kis stúdió motel az elképzelés, aminek a nappalija lenne a páholy, de fürdő és hálószoba is helyet kapna benne.

Aztán kérdés a lelátó székeinek a színe is. Először kékben látta mindenki, de valószínűleg nem szimplán kék lesz. A tiszta habfehér is kizárt, praktikus okokból, ugye. A legvalószínűbb, hogy a klub címerében szereplő színekből lesz összeállítva: lila, fehér, sárga, kék. De milyen elrendezésben, szintenként, vagy mintát kialakítva? Ez a videó is csupán a lelátó és a tetőszerkezet építését mutatja, a belső terekről nincs felvétel:

https://youtu.be/0-lFcJ5UT4c

Nagyon meglepő, de szóba került a stadion nevének megváltoztatása is. Ennek oka a válság, ami bizony átírja az előzetes számításokat. Lefordítva, amennyiben egy szponzor cég is beszállna menet közben az építkezés költségeibe, úgy a stadion elnevezésében szerepelhetne annak neve. Egyes források azt állítják, a klub és a város vezetése nyitott, és várják a szponzorok jelentkezését. De bizonyos, hogy a szurkolók körében ellenszenvet fog kiváltani, ha átnevezik a szentélyüket.

Jelenleg a munka a tetőre, az új parkolókra és a keleti oldal homlokzatára összpontosul, bár a munkálatokat a stadion minden részén végzik. A nyugati oldalon lévő új tornyok építése is jól halad, és a stadion kialakításáért felelős stúdiók irodái továbbra is azon munkálkodnak, hogy befejezzék és csiszolják a még meghatározatlan részleteket.

2022 előtt nincs a tervekben a stadion átadása, így idő van még bőven a részletek kidolgozására. Az biztos, hogy a klub bevételei 150 millió €-val növekednek az előzetes számítások alapján, noha ezen a válság változtathat.

Egy biztos: Európában nem lesz az új Bernabeuhoz fogható stadion. A hatalmas eredményező led tábla, a homlokzat óriási ledfala, a félrehúzható gyep és az új tetőszerkezet, a stadion belsejében kialakításra kerülő komplex szabadidős és szolgáltató övezet mind olyan, ami egyben szolgálja majd a látogatók szórakozását. Egyedülálló lesz abból a szempontból is, hogy sehol nincs olyan futball stadion, ami nem csak a mérkőzések és egyéb események alkalmával, hanem a hét minden napján fogadja majd a közönséget.

A cikk a Marca írása alapján készült, kiemelt kép szintén Marca

Talán ezek is érdekelhetnek:

SÉRÜLÉSEK
Orvosi jelentés: Rodrygo
ÁltalánosSzerződések
Luka Modric 2022!

Leave a Reply