Real Madrid: ami a sorok között olvasható

Zidane tegnapi sajtótájékoztatóján ugyan látszólag ugyanazokat a közhelyeket puffogtatta, mint azt megszoktuk, de próbáljunk kicsit beleolvasni a sorok közé.

Elsősorban a sérülések kapcsán, hiszen a jelenlegi helyzetben főleg ezek foglalkoztatnak mindenkit. Zidane persze elmondta, hogy mennyire jó, hogy végre visszatér Vasquez és Carvajal. De még mindig heten sérültek, ami a szurkolók körében már hangos vádakat megfogalmaz az erőnléti edzések és az orvosi team vonatkozásában.

És egy fél mondatban utalt erre a mester is. „Aggódunk mi is”. Mivel a Real Madrid mindig is a legnagyobb diszkrécióval kezelte a csapat belső működésének a részleteit, ez a kis kiszólás utalhat arra, hogy talán alaposabban megvizsgálják az edzések és az orvosi vizsgálatok alaposságát. Ez persze nem hoz azonnali látványos eredményt, de van arra remény, hogy a jövőben valami változás fog beköszönteni.

Bizony sok a hiányzó még mindig. Zidane viszont nagyon pozitív Hazard felépülésével kapcsolatban, és elmondta, hogy reményei szerint már a jövő héten a csapattal edzhet újra, amit nagyon várnak.

Persze olvasom, mennyi negatív hozzászólást kap minden Eden Hazard bejegyzés a közösségi médiában, hovatovább magát madridistának nevező oldal is ütött már meg olyan hangot a belga támadóval szemben, ami méltatlan a klub rajongóihoz.

Eden felépülése valóban a vártnál gyorsabban halad, de ismerjük azt az óvatosságot, ahogyan a sérülés után a visszetérést a klub kezeli: fokozatosság.

Éppen ezért nem tudunk túlzottan elbizakodottak lenni se Rodrygo, se Valverde kapcsán sem. Ketten azok, akik a leghosszabb ideje, a leg súlyosabb sérülésekkel vannak kint a keretből, és még hetekig így is várható.

Ami pedig Sergio Ramost illeti, tőle a megszokott spártai keménységet kapjuk. Oldalán már posztolja, hogyan edz kötéssel a térén. Természetesen ismerjük a motiváltságát, és azt, hogy a fiatal játékosokat meghazudtoló vehemenciával edz. És azt is, hogy az élet minden területén így áll a dolgokhoz. Biztosak még nem lehetünk benne, hogy hamarosan a régi formájában tér vissza, de abban igen, hogy ezért mindet megtesz.

Pérez pedig találkozott a kapitánnyal. Miközben olyan hírek jelentek meg, hogy nincs további tárgyalás SR4 és a királyi klub vezetése között. Na, ezt a hírt nem olvastam se hivatalos forrásból, se megbízható oldalon. És így továbbra se lehet leírni, hogy bármi történt volna, ami elmozdítaná a holtpontról a kapitány szerződését. Annyit tudni, hogy Ramos és az elnök jó hangulatban, barátként üdvözölték egymást, és valószínűleg a téma Ramos gyógyulása volt, semmi más.

És ha már a jövő jött szóba, említésre méltó szavak hangzottak el a sajtótájékoztatón Gareth Bale kapcsán is. Ugye olvashattuk azt, hogy a Tottenham sincs megelégedve Bale hozzáállásával. Sorra mellőzve van a találkozókon, és már olyan is elhangzott, hogy a nyáron haza is térhet Madridba.

Zidane ismét diplomatikusan fogalmazott: „A mi játékosunk, és szeretnénk, ha jól érezné magát.” Azaz: „Kapd össze magad Gareth, mert ott kell jól legyél” – kb…. Bizony az elmúlt napokban egyre többször elhangzott, hogy Bale a nyáron haza is jöhet, aminek a következményei hatással lehetnek a jövőbeli igazolásokra és a klub anyagi helyzetére is.

Ugyanis annyira jól látható pénzt keres, amit jelenleg a Real Madrid nem könnyen tudna kifizetni, ha erre kényszerül, akkor viszont nem tud sztárjátékost szerződtetni. Egyszerűen nem fér most bele, hogy egy olyan keretünk legyen, amilyen a Galaktikusok idejében. Ezért mindannyian teljes szívből szurkoljunk Bale-nek, hogy alakuljanak jobban a dolgai a szezon hátralevő idejében.

Na még egy pár sor, ha a jövőt kutatjuk. Zidane jövője. Jelenlegi edzőnk a kiszemeltje a francia válogatott padjára abban az esetben, ha Didier Deschamps 2022-ig szóló szerződése lejártával nem történik vele hosszabbítás. Ezt amolyan nyílt titokként kezelte eddig is a franciák szövetsége. Most a francia válogatott elnöke, Le Graet nyilatkozta ezt a helyi RTL csatornának.

Deschamps jelenleg 2022-ig áll szerződésben a Föderációval, ugyanúgy, mint Zidane a Real Madriddal, és a dolgok most Madridban nem állnak jól a szezont, na meg az edző jövőjét tekintve. Deschamps már azt mondta, hogy a logikus az, hogy ZZ az, aki helyettesíti őt a francia csapat kispadján, ha egyszer leköszön majd.

Ezek a hírek most a Madrid háza táján, ma dél és délután egy óra között lesz talán sajtótájékoztató a délutáni meccs előtt. Marvin is sérült, így a Castillából Chust, Miguel és Arribas vannak a keretben. Kezdő 11 a meccs előtt, természetesen közzé tesszük amint kint lesz a hivatalos honlapon.

16,15-kor kezd a csapat a Valencia ellen, nem lesz egy sétamenet. Előtte a kezdővel még jelentkezek. Közvetítés a Spíler 2-őn, kommentátor meg lassan mindegy, halkítsd le a tévét 😁

Felhasznált anyagok több a héten megjelent írás spanyol oldalakról, kiemelt kép: economica.es.

Talán ezek is érdekelhetnek:

BAJNOKSÁGÖSSZEFOGLALÓK
BAJNOKSÁGÖSSZEFOGLALÓK

Leave a Reply