Egy döntő hét előtt: nem vezetők, és nincs Hazard

Mi történt? Hogyan lehet fényből a sötétségbe kerülni? Nézzük meg együtt a Real Madrid problémáit egy döntő hét előtt.


A Real Madrid újra hullámvölgybe került egy olyan hét előtt, ahol a Manchester City és a Barcelona ellen lépnek pályára Zidane fiai. A tegnapi vereség kiábrándító a játékosok számára (is), bizonytalanok a folytatást illetően, és félnek, hogy ezzel a szezon is elúszott.

A City és Barce elleni találkozó nem is jöhetne jobbkor, hisz kiestünk a kupából, illetve az utolsó két bajnokin a hat lehetséges pontból ötöt dobott el magától a csapat.

És ha a Levante elleni vereség nem lenne elég: újra lesérült az az Eden Hazard, aki két meccse tért vissza. A belga klasszis szezonja valószínűleg véget ért, hisz előzetes hírek szerint két hónapot kényszerül kihagyni.

Ezeken a problémákon kívül van néhány más konkrét kérdés is, amivel foglalkozni kell..

A legelső például egy név: Karim Benzema. A csapat 9-ese formán kívül van, és itt nem csak a gólokra kell gondolni. A Real Madrid első számú gólfelelőse idén még csak két gólnál jár, egyet lőtt a kupában (Zaragoza) és egyet a bajnokságban (Atlético Madrid).

Benzema teljesítményével probléma nem volt a Levante otthonában, hisz számtalanszor lőtt kapura, önbizalomhiányról nem beszélünk, tehát gólt is szerezhetett volna.

A csapat játéka összességében nem volt rossz, viszont Hazard lecserélését követően szétesett minden.

Zidane egyik nagy sikere az a Blancók versenyképességének fenntartása volt a meccsek során – első perctől az utolsóig -, de tegnap este nem ezt láttuk a Ciutat de Valènciában.

A Real Madrid hanyatlása aggodalomra ad okot két ilyen fontos mérkőzés előtt, ahol a koncentráció és az energia kulcsfontosságú annak érdekében, hogy ne vesszen el az a szezon, amit már egyszer megoldottak, és a tabella első helyére kerültek.

A védelemről is szót ejthetünk, hisz az elmúlt három mérkőzésen hét gólt kapott a csapat: négyet a Sociedad, kettőt a Celta és egyet a Levante ellen. Továbbá úgy tűnik, hogy Sergio Ramos és Raphael Varane elvesztették sebezhetetlenségüket. Bár ennek talán az igazi oka Zidane Marcelo iránti elkötelezettsége, amely mindig problémát jelent. Meg kell említenünk Courtoist is, aki nem volt a helyzet magaslatán tegnap.

Hogy is lesz az a felállás? Zidane az elmúlt időszakban szóra csábította a kritikusokat is. Hazard sérülése sok mindent befolyásol. Visszatér az öt középpályású rendszer – ami eredetileg oly sok hullámot okozott az Atlético Madrid ellen a Szuperkupában – ?

De jöhet a 4-3-3 is, Gareth Bale-el és Viníciusszal a széleken. Annak ellenére, hogy ez a formáció kevésbé volt olyan sikeres, mint amennyire Zidane szerette volna.

Nyilvánvaló, hogy túl sok nyitott kérdés van jelenleg. A Real Madrid számára kulcsfontosságú hét jön, ami az egész szezonjukat befolyásolja.


forrás: MARCA

Talán ezek is érdekelhetnek:

BAJNOKSÁGNYILATKOZATOK
BAJNOKSÁG

Leave a Reply