Real Madrid – Leganés 5-0: Lehengerlő győzelem a Bernabéuban

A gólokért Rodrygo, Kroos, Ramos, Benzema és Jović a felelős.


A Real Madrid 25 nap után tért vissza a Bernabéuba, és a visszatérés aligha sikerülhetett volna jobban. A csapat magabiztos győzelmet szerzett a Leganés ellen, az első perctől kezdve maximális koncentráció és fegyelmezettség uralta a játékot. A mérkőzés első percei varázslatosak voltak, már a nyolcadik percben 2-0 állt az eredményjelzőn.


Karim Benzema, aki az eddigi összes hazai találkozón gólt szerzett: ezúttal a gólpasszokból vette ki a részét. A hetedik percben Rodrygónak osztott ki egyet, majd egy perccel később egy cselsorozat után Kroosnak adta át a labdát, aki berobbanásával 2-0-ra módosította az állást.


Ramos is gólt szerzett

A csapat tovább rohamozott, élvezték a mérkőzést – ami egyébként – a közönségnek is rendkívül tetszett. A harmadik találat a 30. perc előtt érkezett, amikor Casemiro ugratta ki remekül Hazardot, de a vendégek hálóőre, Juan Soriano elkaszálta a belgát, így büntetőhöz jutott a csapat. Ramos készült neki, de Soriano idő előtt mozdult el a gólvonalról, a játékvezető pedig visszafújta az esetet. Másodjára magabiztos gólt érvényesített a kapitány. 3-0.

A szünet előtt még akadtak helyzetek, de több gól már nem született. Az első nagy helyzet Valverde előtt alakult ki, aki a 30. percben Rodrygo átadása utána lőtt kapura. Ezután egy Carvajal-Benzema összjáték után a francia tüzelt a kapura, de Soriano hárította a lövést.


Modric visszatér

A második játékrészben kissé csökkent a tempó, ilyenkor a Leganés birtokolta többet a labdát. Percek múltán újra sok helyzetet dolgozott ki a csapat, ide sorolható Benzema lövése a 68. percben – de csak egy kapufára volt elég. Egy perc elteltével Marcelo szerzett remek labdát – majd passzolt Modricnak -, akit a büntetőterületen belül felbuktattak, ennek következtében a második tizenegyest már Benzema érvényesítette. 4-0.


Jović első gólja

Benzemát – gólja után – rögtön lecserélte Zidane, helyére pedig a szerb támadó érkezett. Percek múlva több helyzete is volt, először egy bal lábbal tüzelt a kapu irányába, de lövése csak mellette kötött ki. Fejes-gól, de a találatot les miatt érvényteleníti a játékvezető. A 91. percben végül Carvajal csodás átadása megtalálta Jović fejét, így ő is megszerezte első találatát – ami védhetetlen volt a vendégek kapusának. 5-0.

A Real Madrid tehát nagyszerű teljesítménnyel rukkolt elő, és gyűjtötte be a maximális három pontot. Az mellett, hogy ez volt a második mérkőzésük, ahol nem kaptak gólt.


forrás: realmadrid.com

Talán ezek is érdekelhetnek:

BAJNOKSÁGNYILATKOZATOK

Leave a Reply