Zidane: „Ilyen győzelemre volt szükségünk”

A Real Madrid 5-0-ás győzelmet szerzett a tabella utolsó helyezettjével (Leganés) szemben, Zinedine Zidane pedig így értékelte a találkozót.


„Fontos mérkőzés volt számunkra. Nagyon jól kezdtünk, két gólt szereztünk és ez megkönnyítette a játékunkat. Nem vagyok biztos benne, hogy ez volt a legjobb meccsünk ebben a szezonban, de elégedett vagyok az eredménnyel. Öt gólt szereztünk, és egyet sem kaptunk. Elégedettek vagyunk a kilencven perccel.”

„Eltelt egy kis idő, mikor legutoljára öt gólt szereztünk. Néhányan azt gondolják, hogy ez volt a legjobb meccsünk, szerintem nem, de örülnünk kell. Ilyen győzelemre volt szükségünk. Amikor két korai gólt szerzel, az megkönnyíti az életed. A második félidőben sem hagytunk alább, a cserék is jók voltak.”


Benzema: egy gól és két gólpassz

„Azt hiszem, végre megkapja az elismerést. Rendszeressé kell tenni az ilyen teljesítményt, és ő mindig ezt teszi. Ez sokkal többről szól, mint a gólok. Ez fontos a Real Madrid kilenceseként. Amit a legjobban szeretek Benzema kapcsán, hogy a társaival együtt tud működni. A támadósor nagyon együtt mozgott ma, nem ragadtak be és folyamatos mozgás volt. Karim teljesítménye számomra nem meglepő, sok ember elismeri őt most már.”


Valverde

„Okkal van a csapatban. Megmutatja mindig, hogy milyen fontos játékos számunkra. A jövőjéről beszélünk, de ő már a jelenünk. Játszik, lehetőséget kap, és nagyszerű munkát végez. Az a véleményem, hogy fizikailag nagyon jó, gyors és nagyon erős. Amikor hozzá kerül a labda, látszik a sok energia benne. Legyen szó támadásról, vagy épp védekezésről.”


„Örülünk, mert mindenki megtett mindent a csapatért. Amikor lehetőséget kapsz, ki kell használod, mint Rodrygo és Valverde. Vagy épp Jović, aki nem sok időt töltött a pályán, de nagyszerű gólt fejelt. Góllövő, mindig a gólszerzés jár a fejében. Volt egy pár lehetősége, örülünk a teljesítményének.”


Vinícius Jr. távolléte

„Semmi nincs a dologban. Ő a csapat tagja, mint a többiek. Most rajta volt a sor, hogy kimaradjon de ez nem jelent semmit. Továbbra is számítok rá, mint a többiekre. Emlékezzünk hogyan játszott tavaly a saját posztján, amikor Hazard nem volt még itt. Folytatni kell a munkát, mert számítok rá, és ő ezt tudja. Nehéz kihagyni valakit a keretből, és ez nem csak rá vonatkozik. Nagyon nehéz számomra, hogy minden alkalommal ki kell hagynom négy vagy öt játékost.”


Isco

„Azt látom, hogy motivált és elkötelezett a csapat iránt. Nagyon keményen dolgozik a sebességén. Játszani akar, és amikor megkapja a lehetőséget, élni kell vele. Ez minden.”


Kedvenc teljesítmény

„Én inkább a Celta Vigo elleni bajnokit mondanám. De a Galatasaray elleni BL-meccsen is jó teljesítményt nyújtottunk.”


Rodrygo

„A csapat tagja, mint a többiek. Számítok rá, ahogyan a többiekre is.”


forrás: realmadrid.com

Talán ezek is érdekelhetnek:

ÁLTALÁNOS
real-madrid-vs-leganes

Leave a Reply