2-1: BAJNOKOK!

A Real Madrid 2-1-re legyőzte a Villarrealt az Alfredo di Stefanóban, amivel bebiztosította bajnoki győzelmét!


A Real Madrid nem puskázta el a bajnoki cím megszerzésének lehetőségét, így a klub megszerezte 34. bajnoki trófeáját. A csapat Karim Benzema duplájának köszönhetően múlta felül a Villarrealt hazai pályán, ezzel pedig 10. mérkőzését nyerte meg sorozatban a bajnokság újraindítása óta. A Real Madrid a bajnokság utolsó előtti fordulójában magáénak tudhatja a bajnoki elsőséget.

Zidanei fiai úgy léptek pályára, hogy tisztában voltak azzal, mi is a tét. A mérkőzés elejében dominálták a játékot, letámadtak – lényegében a Villarreal térfelén zajlott a meccs. Az első veszélyes mozzanatra négy percet kellett várni, amikor Sergio Ramos adott remek labdát Dani Carvajalnak, de a spanyol védő nem tudta meglepni Sergio Asenjót. Három perccel később Modric labdája került Benzemához, ám ekkor is tudott hárítani a Villarreal hálóőre. Az első ivószünet előtt azonban a francia csatár szerezte meg a vezetést. Casemiro szerzett labdát a középpályán, aki azonnal Modricnak továbította azt, ezután került Benzemához a játékszer, aki a tizenhatos vonalánál járt túl a vendégek kapusának eszén: Asenjo lába között gurította be a labdát a kapuba. 1-0, az első félidő ennyi is maradt.

A második félidőben továbbra is a Blancók irányítottak, és az 54. percben megszerezhették volna a második találatukat is. Carvajal került helyzetbe, nagyon szépen tört a kapu felé majd kicselezett két védőt is, de lövését ismét blokkolta Asenjo. Zidane ekkor döntött a változtatás mellett: Rodrygo helyére Asensio érkezett, míg Hazardot Vinícius Júnior váltotta.

A mérkőzés a 73. percben változott meg teljesen: Sergio Ramos labdát szerzett a pálya közepe felé, majd a tizenhatosra tört be, de a vendégek játékosa, Sofian felbuktatta. A szabálytalanságot a VAR ellenőrizte, és jogos büntetőt kapott a Real Madrid. A kapitány állt a büntető mögé, aki meghúzta a váratlant: lepasszolta a büntetőt, amit Karim Benzema sikeresen értékesített, de meg kellett ismételni a büntetőrúgást, mert mind Benz mind pedig egy vendégjátékos hamarabb lépett be a büntetőterületre. A második lehetőség elé már a francia támadó állt, aki kegyetlenül értékesítette azt! 2-0.

A madridisták majdnem megszerezték harmadik góljukat is, de Toni Kroos bombája a felsőlécet találta meg. A 3-0-s végeredmény helyett végül 2-1 lett az állás, mivel a 84. percben Vicente Iborra elég szépen fejelte Courtois kapujába a labdát. Hátramaradt még néhány perc, de a Real Madrid újra tanúbizonyságot tett arról a tökéletes védekezésről, amit az elmúlt mérkőzéseken mutattak. Említésre méltó még Vinícius helyzete, aki 5 védőn jutott át és adott gólpasszt Asensiónak, de a találatot érvénytelenítette Hernández Hernández, mert az ackió előtt Benzema kezét találta meg a labda.

Az utolsó percekben sok helyzet alakult ki a vendégek előtt, de Courtois kétszer is hárítani tudott, amivel bebiztosította a csapat 34. bajnoki címét! HALA MADRID!


forrás: realmadrid.com

Talán ezek is érdekelhetnek:

ÁTIGAZOLÁSOK
NYILATKOZATOK

Leave a Reply