Real Madrid – Filomena: 5-0!

Van, amit tudunk irányítani, és van, amit nem. A csapat most olyan helyzettel találta magát szemben, ami ellen tehetetlenek. Az égiek oda küldték Filomemát, azt a vihart, ami talán soha nem látott havazást és hideget hozott a spanyol fővárosba.

Csapatunknak nem kevés nehézséget okoz a helyzet. A lezárt reptér és a mostoha időjárás megakadályozza, hogy haza térjenek a szombati mérkőzés után Pamplonából. Miután a csapat egyeztetett a hatóságokkal és a madridi repülőtér vezetésével is, arra jutottak, hogy a legjobb lesz, ha maradnak.

Ma tovább utaznak a Szuperkupa mérkőzés helyszínére, Malagába. Innen Sevillába majd Vitoriába utaznak tovább, ami egy nyolc napos turnét jelent. Madridban a körülmények sem megfelelőek a felkészüléshez, illetve nem biztos, hogy Madridból el tudnának utazni a helyszínekre. Előre láthatólag az öt idegenbeli meccs közben nem is tudnak hazalátogatni.

Mindeközben a Real Madrid és a szerződött cégek felajánlották a Bernabeu stadion építésén használt gépeket is a város számára, mivel a már négy emberéletet követelő ítéletidő okozta helyzetet sürgősen meg kell oldani. A város polgármestere, José Luis Martínez-Almeida köszönetet mondott a magánszektroból érkező segítségekért, mivel a hatalmas hóval a város saját gépeivel nem győzik takarítani.

A Marca közzé tett egy térképet azokról az utakról, melyek járhatóak

Zidane így egy eddig ismeretlen helyzettel áll szemben. Mindeddig nem fordult elő, hogy egy keretet kihirdetve kell előreláthatólag öt mérkőzést lejátszani. Nincs információ, hogy amennyiben valaki megsérül, lesz-e lehetőség a pótlására, vagy ha változást eszközölne, tud-e valakit oda utaztatni. Amennyiben nem, úgy az Osasuna ellen kihirdetett keretet tudja variálni.

Természetesen a játékosoknak most kell megmutatniuk, mennyire profi a hozzáállásuk. A következő nyolc nap nem lehetnek a családjukkal. Azok számára különösen nehéz lesz mentálisan, akiknek kisgyerekek vannak otthon. De most a legfontosabb, hogy az edzéseket megfelelő körülmények között tudják megtartani, és ott legyenek a helyszíneken.

Láttuk szombaton, mit jelent ha az utazás nehézségekbe ütközik, órákon át várakozva a bizonytalanságban, hogy egyáltalán fel tudnak-e szállni. Az, hogy végül el utaztak Pamplonába, egyedül a repülő pilótájának a döntése volt, aki úgy ítélte meg, hogy az időjárási körülmények megfelelőek.

Természetesen aamint bármi hír érkezik, valami változásról tudomásunk lesz, azt közzé tesszük. Nincs semmi szükség most arra, hogy a játékosokat vagy a csapat vezetőségét kritizáljuk, mert ezt a helyzetet nem könnyű kezelni. Támogatni kell őket, drukkolni és bízni abban, hogy a következő mérkőzések a számunkra is tetszően alakulnak.

A ccikk a Marca több írása alapján készült, kiemelt kép szintén Marca.

Talán ezek is érdekelhetnek:

BAJNOKSÁGCOPA DEL REYSZUPERKUPA
SZUPERKUPA

Leave a Reply