Real Madrid: erőn felüli győzelem

Sokan, akik a Real Madrid ellen drukkolnak, fogadtak is biztosan a Valladolidra tegnap. De Courtois és Casemiro meggyilkolta a mixet.

Miközben tele van a betegszoba továbbra is, és most kidőlt a sorból Benzema, bizony foghattta a fejét Zidane. Öt akadémistát hívott a keretbe.

Kezdőbe azonban nem rakott közülük senkit. Asensio – Vinícius – Mariano voltak elöl Vázquezel kiegészítve, a bevállt Kroos-Modric-Casemiro középen. Mendy-Varane – Nacho pedig a védelmben.

Természetesen a Valladolid nem volt megrettenve, lehetett látni, hogy tudván, mennyire meggyengült a keret a sérültek miatt, megpróbálták.

De kifelejtették a Courtois faktort. A belga annyit és olyanokat védett, hogy megint megmutatta a minőségét. Ehhez persze kellett, hogy nagyon gyakran hibázott a védelem.

Elöl pedig nem jött össze. Se oldalról beívelve, se középről, noha Mariano két lesgólt is szerzett. De se Asensio, se Vinícius nem voltak hasznosak, lefelé lógtak ki.

Ezért egy idő után Kroos Casemirot kereste a labdákkal, aminek aztán meg is lett az eredménye. Egy pazar fejessel szerezte meg a tegnap este egyetlen találatát.

A fejes

A ma reggeli külföldi sajtó egyik cikkének a címe az, hogy a Real Madridnak új kapitánya van: Casemiro. Bizony Ramos hiányában egyfajta vezérévé lépett elő a csapatnak. Miközben immár hat góllal a második a góllövő listán Benzema mögött.

Nem szeretném leírni a mérkőzést percről percre, azt más oldalak és a Goggle is megtette. Ha valaki lemaradt, nézze meg az ismétlést, érdemes. Nem unatkoztunk egy percig sem, a játék pörgött, helyzetek is voltak.

A Valladolid elég elfogadhatóan játszott. Mindaddig, amíg ki nem derült, hogy bármit is próbálnak, nem tudják bevenni a kapunk. Courtois zárva tartott. Onnantól megnőttek a szabálytalanságok száma, ki lett osztva néhány sárga lap.

De hála Casemironak és Courtoisnak, sikerült a három pontot hazavinni Castíliából. És éppen ugyanennyivel vagyunk jelenleg az Atletico Madrid mögött, akik kezdhetik lesni a visszapillantó tükröt. Nem szabad hagyni, hogy elnyargaljanak.

Két hét múlva derdy. Hogy ki épül fel addigra annyira, hogy ott lehessen ellenük, még nem tudni, Zidane úgy nyilatkozott, ameddig Benzema nem érzi magát játékra alkalmasnak, addig nem engedi pályára.

Figyeljük, ki hogyan halad a gyógyulással, bízunk benne, hogy a következő meccsen is győzünk. A Ligában március elsején a Real Sociedad ellen lép pályára a csapat este 21 órakor.

Talán ezek is érdekelhetnek:

BAJNOKSÁGÖSSZEFOGLALÓK
ÁltalánosBAJNOKOK LIGÁJASÉRÜLÉSEK
Benzema nélkül maradunk

Leave a Reply