Valencia – Real Madrid: Ma megint a fiatalokra lesz szükség

Miután Carlo Ancelotti kijelölte az utazó keretet a Valencia ellen, persze kezdődnek a találgatások, hogy milyen kezdővel áll ki a csapat a ma esti mérkőzésen.

Amennyiben a betegszobára pillantunk egy percre, látjuk, hogy Mendy, Marcelo, Bale és Kroos sérültek, sajnos egyikük visszatérésére sem számíthatunk legalább a következő nemzetközi szünet előtt.

Mind a két csapat remek formában van, egyforma mérleggel áll a tabella tetején. A mai mérkőzés lesz az, amelyik eldönti, ki veheti át a vezetést, amennyiben nem lesz döntetlen az eredmény. Tegnap este az Atletico döntetlent játszott, vagyis ha x, akkor marad a három csapat továbbra is egyenlő eredményekkel az élen.

Bordalás csapata egy fiatal, 25 éves átlagélekorral rendelkező keret, defenzív, gyors támadó játékkal. Ezt kell ma este a mérkőzés első percétől megfékezni, vagyis kellene. A Real Madrid eddigi mérkőzésein éppen az első félidőben mutatott gyengébb játékot, és minden esetben a második játékrészben tudta hozni a saját taktikáját hatásosabban.

Tehát ma a feladata Ancelottinak az, hogy a kezdő 11-be azokat tegye, akik mind gyorsaságban, mind technikailag meg tudják ezt valósítani. Mert amennyiben az első félidőt elengedjük, a Valencia ezt ki fogja használni, ahogyan azt a Celta Vigo ellen láttuk.

Nem szeretném felemlegetni az Inter elleni mékrőzést, teljesen más a Bajnokok Ligája, teljesen más egy olasz csapat, teljesen más a légkör, egyedül az a hasonló, hogy idegenben játszunk. A Mestalla sose volt mumusa ugyan a csapatnak, az esetek többségében nyertek a fehérek. De ez egy másik keret, másik edző, másik szezon.

A Valencia sem akarja majd kiengedni a kezéből a lehetőségét, hogy a tabella élére állhat, motivációban nem lesz hiány. Le fognak rohanni alaposan a legelejétől, amivel meg szeretnék lepni az ellenfelüket. Így a kezdő sípszó után azonnal teljes koncentráltsággal, nagyon stabil védekezéssel kell a játékba állni.

Mentális előny lehet, ha az első játékpercekben sikerül egy találatot szerezni, de minimum megakadályozni, hogy a Valencia betaláljon. Az az érzésem, hogy a ma esti meccsen nem a második félidő lesz a döntő, ezért Ancelottinak is úgy kell a taktikát kitalálni, és a játékosokat feljészíteni, hogy ez megvalósuljon.

Az Marca szerinti kezdő 11-ek:

Real Madrid Valencia LaLiga Santander

Valencia: Giorgi Mamardashvili; Thierry Correia, Gabriel Paulista, Omar Alderete, Jose Luis Gaya; Daniel Wass, Hugo Guillamon, Carlos Soler, Dimitri Foulquier; Maxi Gomez, Goncalo Guedes.

Real Madrid: Thibaut Courtois; Dani Carvajal, Eder Militao, David Alaba, Miguel Gutierrez; Casemiro, Fede Valverde, Luka Modric; Eden Hazard, Karim Benzema, Vinicius Junior.

Nos, szerintem nem lenne probléma, ha Camavinga is bele kerülne, de Hazard helyére is inkább tenném Rodrygot. Mire a 60.perc körül cserékre kerül sor, ne legyen késő. Most eltérnék a bevett gyakorlattól, ez a megjósolt kezdő ami Real Madridot illeti, nem biztos, hogy ma este beválik. Ahogyan az AS felrajzolta a kezdőt, sokkal jobban tetszik:

Kezdés ma este 21 órakor, közvetítés a Spíler 2-n.

Kíváncsian várom a ti kezdő 11-eiteket, hogyan tennétek össze Ancelotti helyében?

Források: realmadrid.com, Marca, AS, kiemelt kép: AS English

Talán ezek is érdekelhetnek:

SÉRÜLÉSEK
BAJNOKSÁGÖSSZEFOGLALÓK

Leave a Reply