Három válasz és három kérdés az Osasuna elleni győzelem után

A fő témák, miután a Real Madrid 3-1-es győzelmet szerzett tegnap este az Osasuna ellen, ezzel négy pontra került a 35. bajnoki címhez. Három válasz és három kérdés.


A Real Madrid újabb lépést tett a 2021/22-es bajnoki címhez, matematikai szempontból. David Alaba, Lucas Vázquez és Marco Asensio góljai elégnek bizonyultak, míg Karim Benzema két büntetőt is kihagyott. Most hat napos pihenő vár a csapatra, mielőtt jövő kedden a Manchester Cityhez látogatnak. Íme három válasz és három kérdés a Managing Madrid jóvoltából.

Három válasz

1. Miért kezdett Benzema…

Amikor hivatalossá vált a kezdőcsapat, a közösségi médiában mindenki ugyanazt a kérdést tette fel: Miért kezd Benzema egy szinte értelmetlen mérkőzésen, amikor a következő meccs a Manchester City ellen lesz? Nos, a válasz nagyon egyszerű. A City elleni mérkőzés csak jövő hét kedden lesz, a Real Madridnak pedig ezen a hétvégén nincsen mérkőzése a Király-kupa döntője miatt. Természtesen mindig fennáll a sérülés veszélye, de attól függetlenül, hogy tegnap este játszott, Benzema nem lesz fáradt az Etihad stadionban. Ha valami, akkor talán az okozott volna problémát, hogy Benzema nem játszik. Hiszen akkor úgy ment volna a M. City elleni első találkozóra, hogy kilenc napig nem rúgott komolyan labdába.

Ahogyan Ancelotti magyarázta a mérkőzés előtt: „Ha egy játékos jó formában van, jól teljesít és nem fáradt, nincs szüksége pihenésre..” / Elfelejtve Benzema két kihagyott büntetőjét, Ancelotti logikája teljesen megalapozott volt. A franciánál olyan jó a forma, hogy nem akarod ezt megszakítani.

2. Rodrygo jól teljesített a baloldalon

Rodrygo ebben a szezonban mindössze háromszor kezdhetett eredeti posztján, a baloldalon. Most lehetőséget kapott, mert Vinícius pihent. A fiatal brazil szélső korábban a Getafe ellen 1-0-ás vereség ill. a Granada elleni 1-0-ás győzelem során játszhatott itt, azonban egyik teljesítménye sem volt meggyőző. Tegnap este azonban Rodrygo megragadta a lehetőséget és elképesztően jól teljesített. Rendkívül sok problémát okozott az Osasuna játékosainak, mindkét tizenegyest ő harcolta ki. Ugyan eltarthat egy ideig, míg a kis brazil újabb lehetőséget kap saját posztján, azonban a Manchester City ellen nyugodt szívvel kezdhet a jobboldalon.

3. Camavinga és a sárgalapok

Mivel Casemiro megsérült, Eduardo Camavingának újabb esélye volt, hogy lenyűgözzön mindenkit a középpálya közepén. Mivel a Sevilla elleni mérkőzésen is sárga lapot kapott, kíváncsian vártuk, hogy ezen a találkozón vajon mi történik vele. Mindössze öt perc múlva már rá is döbbentünk, hogy biza nem. A játékvezető egy teljesen indoktalan sárgalapot mutatot fel az ifjú franciának. A helyzet olyan, mintha már ez okozá a hírnevét. Az oktalan sárgalap ellenére megőrizte hidegvérét és nagyon játszott, egészen a 73. percig, amikor lecserélte őt Ancelotti.

Három kérdés

1. Mennyire súlyos Alaba sérülése?

Annak ellenére, hogy pozitív végeredmény született és a tény, hogy a bajnoki cím már félig zsebben van, volt egy negatívum is ezen a mérkőzésen, és az nagy volt. Az első félidő végén David Alaba jobb lábában fájdalmat érzett, valószínűleg meg is sérült. Mivel már csak öt nap van hátra a Manchester City elleni mérkőzésig, rendkívül nagy aggodalomra ad okot. Nyilván vizsgálatok hada alá vetették az osztrák játékost, azonban ez akkoris komoly fejfájást okoz Ancelottinak, még akkoris, amikor a meccs utáni nyilatkozatában lebecsülte a sérülést.

2. Miért állt meg a meccs a 79. percben?

A találkozó a 79. percbében Ricardo de Burgos Bengoetxea játékvezető néhány percre megállította a meccset. Miért, mi történt? Az ok az volt, hogy a lelátóról – közvetlenül Thibaut Courtois kapuja mögött – egy tárgyat dobtak be a pályára, vagyis inkább a belga játékosra. Az El Sadar azon kevés stadionok egyike Spanyolországban, ahol vannak állórészek. Bengoetxea volt egyébként az a játékvezető, aki a Betis-Sevilla Copa del Rey derbit is felfüggesztette szintén ilyen esett miatt, amikor Joan Jordánt dobálták a szurkolók. Ugyan a játék megállt, de a legjobban döntött. A játékvezető egyetlen pozitív tevékenysége, hogy megakadályozta a helyzet eszkalálódását.

3. Új büntető-rúgóra van szüksége a csapatnak?

Karim Benzema mindkét büntetőjét kivédte Sergio Herrera, aki egyértelműen megnyerte a csatát ezzel. A francia mindkét tizenegyest ugyanoda rúgta, így könnyű dolga volt a spanyol hálóőrnek. A két büntető kihagyása azt jelenti, hogy Benzema egy nem kívánatos történelmet írt felül. Raúl Tamudo (2005/06) óta ő az első játékos, aki két büntetőt is kihagy ugyanazon a mérkőzésen. Emellett ő lett az a játékos Fernando Torres óta (2006/07), aki négy büntetőt hagy ki egy szezonon belül. Mindössze hetet váltott gólra a lehetséges tizenegyből.

Egyszóval: ideje lenne büntető-rúgót cserélnie a csapatnak? Ancelottinak eszébe sem jut. A mérkőzést követő sajtótájékoztatón így felelt Carlo a helyzetre: „Ha kaptunk volna még egy büntetőt, azt is ő rúgta volna. Ha lesz következő, azt is ő fogja elvégezni.”


forrás: managingmadrid.com

Talán ezek is érdekelhetnek:

ÁTIGAZOLÁSOKSzerződések
Asensio: irány Milánó?

Leave a Reply