Asensio: irány Milánó?

A spanyol Defensa Central szerint Marco Aseniot az AC Milan szeretné leigazolni a nyáron, de nem biztos még, hogy a transzfer megvalósul.

Az oldal cikkében azt írja, hogy az olasz klub évi 5 millió eurós fizetést kínál a Real Madrid játékosának, de Asenio évi 8 milliót kér. Mindeközben Jorge Mendes Marco Asensio új képviselője az ügynök, a játékos és Horacio Gaggioli között létrejött megállapodás után.

(Hogy ez pozitív hatással lesz a karrierjére, az egészen biztos, a világ egyik leg sikeresebb játékos ügynöke Mendes. Olyan kliensekkel, mint Ronaldo, Jose Mourinho, James Rodriguez, Joao Felix, Bernardo Silva vagy Angel di Maria. A játékos és Mendes a Real Madrid vezetőségével még nem találkozott, a Marca szerint megvárják a szezon végét.)

Eddig se kapott folyamatos játéklehetőséget, összesen 37 meccsen 11 gólt szerzett. A Királyi Gárda drukkerei között nagyon népszerű ugyan, de folyamatos kezdőben nem tudott állandó helyet kiharcolni.

Karim Benzema és Vinicius Jr mellett noha gyakran ő a harmadik támadó, Rodrygo látványos feljavulása esetleg most több alkalomra is a padra szoríthatja. Asenio körül végképp elfogy a levegő, amennyiben Kylian Mbappe csatlakozik a nyáron a fehérekhez.

Jelenleg az AC Milan ajánlata áll hozzá a legközelebb, de még meg kellene egyezni a fizetéséről, ami nem lehetetlen az olaszok számára. Ugyanis Alexis Saelemaekers és Junior Messias teljesítmény csökkenése arra készteti a klub vezetését, hogy frissítsenek a pozícióban, erre a pedig a 26 éves mallorcai tökéletes jelölt.

Csak az a fránya pénz… De ez se teljesen reménytelen. Ugyanis a bahreini Investcorp a következő hetekben tárgyal az olasz óriásklub átvételéről. Amennyiben az olajmillárdos befektető átveszi a klub tulajdonlását, bármelyik európai nagycsapattal felveheti a versenyt az átigazolási piacon.

Ezzel a tőkeinjektálással az AC Milan megújíthatná a keretének mindazon posztjait, ahol szükséges, és ezzel évekig versenyben maradhat a Serie A címért zajló küzdelemben.

Természetesen Asenio még mindig megújíthatja a szerződését a Real Madriddal. Ez viszont számára azt jelentené, hogy bizony állandó csereként a padon kellene ülnie, noha a szíve-mint azt nyilatkozta – Madridban tartaná.

A Real Madrid Aseniot azon játékosok között tartja számon, akiket elengedne a szezon végén, ugyanis a szerződése jövőre lejár.

Mivel a poszton nagy a verseny és többen is a padra szorulnak majd, Asenio számára talán előnyösebb a karrierje szempontjából az itáliai klubhoz való csatlakozás. Érdekesen fog alakulni a nyári átigazolási piac, az egyszer biztos.

Források: The Hard Tackle (a Defensa Central cikke alapján), Marca, kiemelt kép: Managingmadrid.

Talán ezek is érdekelhetnek:

ÁTIGAZOLÁSOKBAJNOKSÁGKiemeltSzerződések

Leave a Reply